Corneliu Ștefan (PSD): Consiliul Județean poate și trebuie să fie un pilon de dezvoltare pentru județ!

in Actualitate/Politică by
Banner

Schimbarea de gardă din organizația PSD Dâmbovița a generat și o schimbare de abordare, inclusiv în ceea ce privește viziunea asupra dezvoltării județului și chiar asupra modului de abordare a campaniei electorale.

Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, vorbește despre un proiect integrat, un master-plan pe care social-democrații ar urma să îl supună dezbaterii publice și, mai apoi, dâmbovițenilor, pe post de proiect politic al PSD la alegerile locale.

Liderul PSD, care va fi, cel mai probabil, candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), spune că forul județean are, în viziunea social-democraților, un rol determinant în dezvoltarea unitară a județului. Altfel spus, ”Consiliul Județean Dâmbovița, ca actor principal în acest master-plan, va fi pilonul de dezvoltare (…)”

Liderul social-democrat a declarat, la emisiunea ”Punctul pe I” de la Columna Tv, că master-planul de dezvoltare a județului reprezintă cu totul altceva decât clasicele colecții de promisiuni/proiecte electorale. ”Nu vrem să mergem printre oameni și să le promitem ba o școală, ba un km de asfalt… vrem să venim cu un proiect serios, pentru întreg județul, un proiect 100% realizabil, bazat pe nevoile oamenilor, pe nevoile comunităților, pe nevoile județului în ansamblu”

Zgârcit cu detaliile (avem, însă, promisiunea unei dezbateri publice pe marginea proiectului!), deputatul Ștefan a dezvăluit puține elemente concrete ale master-planului pentru Dâmbovița, însă a anunțat că mediul de afaceri din județ are un rol important în dezvoltarea județului, potrivit viziunii social-democrate.

”Pentru prima dată vom avea un program administrativ împreună cu mediul de afaceri. Și cred că ar trebui să facem și un parteneriat între Consiliul Județean Dâmbovița și Camera de Comerț, prin care să promovăm județul chiar și în afara României”, a mai spus deputatul Ștefan.

Un alt punct important în strategia PSD, care se va regăsi pe lista priorităților în master-planul propus, va fi educația. ”Școala, generic vorbind, trebuie să fie în centru atenției noastre”, a punctat liderul PSD Dâmbovița, amintind în context și de rolul determinant pe care Universitatea ”Valahia” îl are în domeniul educației, în județ și întreaga regiune.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.