”INVEST in Dambovita County” – Cifre îngrijorătoare!

in Actualitate/Economie/Opinii by
Banner

Conform ultimului raport publicat de Banca Națională a României privind Investițiilor Străine Directe (ISD), cel aferent anului 2018, județul nostru a tras numai 334 milioane de euro dintr-un total de 75.502 milioane de euro în toată țara. Adică sub 0,5%, mai exact: 0,44 %.

Ca o comparație, vecinii noștri au atras:

Ilfov 4451 milioane de euro (5,9%);

Brașov 2.597 milioane de euro ( 3,44%);

Prahova 2.481 milioane de euro (3,29%);

Argeș 1.233 milioane de euro (1.63%);

Noi, știm că Dâmbovița merită mai mult și că poate mai mult!

De aceea, sprijinim investițiile prin promovarea oportunităților de afaceri din fiecare localitate în parte. Am început un inventar complet al terenurilor concesionabile și pretabile a fi promovate pentru investiții green-field, al obiectivelor industriale disponibile (hale, fabrici, imobile, etc), al facilităților oferite de administrațiile locale investitorilor, inclusiv cele privind accesul la infrastructura de transport, de energie, apă, canal și nu în ultimul rând al proiectelor pe care primăriile le doresc a fi promovate în parteneriat public-privat.

Mai mult, Camera de Comerț și Industrie a României elaborează noua strategie privind promovarea intereselor economice ale României în exterior și desigur, dorim să prezentăm și noi cât mai multe informații din Dâmbovița.

Valentin Calcan, președinte Camera de Comerț, Industrie li Agricultură Dâmbovița

Banner