Platformă de știri și opinii

Amenzi de peste 50.000 de lei, în luna mai, pentru mai mulți angajatori din Dâmbovița

in Actualitate by
Banner

Pe parcursul lunii mai a anului 2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat mai multe acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 108 controale în urma cărora 13 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 540.000 le

Neconformități constatate sunt: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară și nepăstrarea la locul de muncă a unei copii a contractului individual de muncă pentru salariaţii care prestează activitate în acel loc.

Î ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 38 de persoane care prestau activitate fără documente legale de angajare pentru 8 angajatori din domeniile: activități ale caminelor de bătrâni, construcții și brutării.

Totodată, activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 83 controale efectuate, 133 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 79 angajatori sancționați și 133 sancțiuni contravenționale aplicate.

Inspector şef,
Marius Lixandru

Sursa: ITM Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top