fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița: Inundații la Cornești, Crevedia și Ciocănești. Ploile abundente au făcut ravagii

in Actualitate by
Banner

Ploile abundente, căzute în ultimele ore, au creat mari probleme și în județul Dâmbovița. Zeci de gopodării, din zona de sud a județului, sunt inundate. Multe animale domestice au murit înecate, spun oamenii, iar situația este complicată la Ciocănești, Crevedia sau Cornești.

În urma manifestărilor fenomenelor meteo Cod Portocaliu de precipitații, începând cu ora 6.00, a zilei de 17 iunie, cei de la ISU Dâmbovița au fost solicitați să intervină în mai multe localitați din sudul județului Dâmbovița (zone joase de relief), pentru evacuarea apei.

Foto-Ciocănești (17.06.2020)

Sursa foto-postare facebook/ Marius Buga

Cea mai afectată se pare ca este comuna Ciocănești. În satul Ciocănești – 5 case și 15 gospodării, la Vizurești-1 casă și 5 gospodării iar la Crețu- 2 case și o gospodărie, au nevoie de ajutorul pompierilor, pentru evacuarea apei.

Deasemnea, în comuna Cornești,  în satul Iazu 1 gospodărie este sub ape, iar la Crevedia 1 garaj, 1 gospodărie si demisolul unui bloc se află sub ape, conform informațiilor furnizate de ISU Dâmbovița.

În teren, la momentul actual, se află 28 de pompieri, de la ISU Dâmbovița, cu 7 autospeciale și 7 motopompe ce ajută la îndepărtarea apei.

În comuna Ciocănesti situația este cea mai complicată (foto) aici nivelul mare al apei, ce a inundat gospodăriile oamenilor, ducând și la decesul, prin înec, al mai multor animale domestice.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top