Valentin Calcan (CCIADb): Guvernul trimite HORECA în cel mai cumplit test de stres. Cine-l va trece?

in Actualitate/Economie/Opinii by
Banner

Măsurile pompieristic anunțate de Guvern, privitoare fie la relaxarea restricțiilor impuse de pandemie, fie la strategia de combatere a efectelor economice (GRAVE!) generate de criză, provoacă exasperare în rândurile antreprenorilor români. Frustrarea, nemulțumirile se manifestă cu deosebire printre aceia implicați în domenii pe care guvernanții le condamnă la dispariție, din incompetență, indolență sau –cine știe?! – din calcule care ne scapă.

Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița (el însuși antreprenor cu vechime în industria HORECA) semnalează absurdul situației în care Guvernul plasează România și dezastrul economic ce pândește dincolo de aceste decizii nefericite. Luând ca model Franța, unde autoritățile au înțeles că pericolul economic este mai grav, mai mortal decât însuși virusul covid-19, Valentin Calcan analizează comparativ cifrele din cele două țări, concluzia fiind că la vârful administrației guvernamentale nu se înțelege un adevăr simplu: fără măsuri concrete DE SPRIJINIRE, nu vorbim despre ”dacă” ci despre ”când” se va produce colapsul. Cu efect de domino și consecințe greu de prezis.

”Franța deschide astăzi Restaurantele și salvează Horeca.
Cu un număr de cazuri active COVID de 11,7 ori mai mare decât în România, la o populație de 3,5 ori mai mare, Franța a decis prin Președintele Macron să-i salveze pe francezi spunând că populația nu va avea de suportat nici impozite suplimentare și nici costurile de susținere a companiilor, accelerând relaxarea tuturor restricțiilor.

România NU deschide astăzi Restaurantele și trimite HORECA în cel mai cumplit test de stres. Cine-l va trece? 

Atașez de pe worldometers.info situația la zi de la noi și din Franța. “Din cauză ” că sunt doar un inginer, nu reușesc să-mi explic cum de graficul Franței este mai bun decât al nostru.”

Sursa: Facebook Valentin Calcan

Banner