Județul Dâmbovița, sprijinit de administrația regiunii Guangxi (China). Mai multe materiale sanitare urmează să fie distribuite

in Actualitate/Administrație by
Banner

La finele săptămânii trecute, județul Dâmbovița a primit mai multe materiale sanitare din partea Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, din China.

Ajutorul vine în urma unui acord de cooperare, din 2016, pe care Consiliul Județean Dâmbovița l-a înheiat cu reprezentanții administrației Regiunii Autonome Guangxi.

„Urmare a scrisorii adresate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, Excelenței Sale Chen Wu, Guvernatorul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang (Republica Populară Chineză), prin care a solicitat un ajutor umanitar constând în materiale medicale care să vină în sprijinul unităților spitalicești ce aparțin Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, vineri, 12 iunie 2020, la sediul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, au sosit mai multe astfel de materiale sanitare, acestea fiind predate Consiliului Județean Dâmbovița.”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Bazar Media.

Materialele sanitare oferite Consiliului Județean Dâmbovița constau în măști chirurgicale, măști de protecție respiratorie N95 și costume medicale de protecție, iar valoarea totală a bunurilor donate, la preț de producător, este de 15.900 USD.

Despre măștile de protecție respiratorie N95 și costumele de protecție, instituția ne-a informat că acestea vor ajunge în unitățile medicale din județ, iar o parte dintre măștile chirurgicale vor fi direcționate centrelor care aparțin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și altor instituții subordonate Consiliului Județean Dâmbovița.

Alexandru Oprea, președintele  Consiliului Județean Dâmbovița, a ținut să mulțumească Excelenței Sale Chen Wu pentru sprijinul acordat județului Dâmbovița: „În baza acestui acord de cooperare, am solicitat un ajutor umanitar – constând în diferite materiale medicale ce sunt de folos cadrelor medicale, în această perioadă în care pandemia de COVID-19 pune la grea încercare sistemele de sănătate din lumea întreagă, chiar și din țări bogate, dezvoltate. Chiar și în aceste țări, situația materialelor medicale este adesea în stadiu critic”.

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Banner