Dep Claudia Gilia (PSD): Avem grijă de sănătatea românilor!

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Ne pasă! Am votat, astăzi, în Camera Deputaților  legea prin care românii aflați în situații de vulnerabilitate vor primi, lunar, un set de 30 de măști de protecție, care vor fi achiziționate prin Unifarm, preponderent de la producătorii interni!

Se încadrează în prevederile legii:

  • persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat;
  • – persoanele din familiile beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, republicată;
  • pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 1.000 de lei;
  • persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale (conform art.42 și 58 din Legea nr.448/2006, republicată).

Distribuirea măștilor de protecție se realizează prin Direcțiile de Sănătate Publică județene, cu sprijinul autorităților publice locale.

Prin această lege avem grijă de sănătatea românilor, purtarea măștii fiind una dintre măsurile pe care specialiștii le recomandă pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Prin această lege îi ajutăm pe români să nu mai scoată bani din buzunar în această perioadă dificilă, atât pentru măștile obligatorii în spații publice, cât și pentru amenzile pe care le pot primi.

În plus, sper că specula cu măști de protecție va înceta!

Vreau să remarc faptul că Guvernul Orban a obligat la purtarea măștii, fără a da o soluție miilor de oameni care nu-și permit să cumpere aceste dispozitive, având în vedere prețurile foarte ridicate.

PNL vine doar cu amenda, PSD vine cu un sprijin real pentru oameni!

Sper ca legea să nu întâmpine alte probleme și măștile să ajungă cât mai repede la oameni!

Trebuie să fie reluate toate activitățile economice, sociale, culturale, iar acest lucru trebuie făcut în deplină siguranță.

Conf.univ.dr. Claudia Gilia, Deputat PSD de Dâmbovița

Banner