fbpx

Platformă de știri și opinii

Fonduri europene pentru restaurarea Curții Domnești de la Târgoviște

in Actualitate/Administrație by
Banner

Într-un comunicat de presă transmis redacției Bazar Media de către Consiliul Județean Dâmbovița, se arată că Ansamblul Monumental “Curtea Domnească” de la Târgoviște urmează să intre, din nou, în reabilitare.

Ultimele intervenții de aici au avut loc în urmă cu 8 ani, când rezultatul final a fost destul de controversat în rândul specialiștilor din domeniul arhitecturii și restaurărilor.

Despre proiectul anunțat în prezent s-a vorbit prima oară în 2017, însă acesta nu a avut o finalitate.

De această dată s-a reușit atragerea de fonduri europene pentru restaurarea Curții Domnești de la Târgoviște, astfel că la jumătatea lunii iunie va fi semnat contractul de lucrări.

COMUNICAT DE PRESĂ

Urmare a finalizării procedurilor de achiziție publică, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat joi, 4 iunie 2020, documentele privind adjudecarea firmei câștigătoare pentru execuția de lucrări de restaurare și conservare, în vederea realizării obiectivului de investiții „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște”.

Astfel, în urma evaluării ofertelor depuse și îndeplinirii criteriilor de atribuire pentru investiția mai sus-menționată, a fost declarată oferta câștigătoare, urmând ca, în data de 16 iunie a.c., să se semneze contractul de lucrări, în valoare de 13.347.074,56 lei.

Proiectul este realizat de Consiliul Județean Dâmbovița din fonduri europene, în cadrul Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Prin implementarea acestui proiect, se urmărește valorificarea durabilă a Ansamblului Monumental „Curtea Domnească”, prin conservarea și protejarea obiectivelor istorice: ruinele bisericii-paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” din cadrul complexului.

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top