fbpx

Platformă de știri și opinii

Alexandru Oprea, președintele CJ DB, atac fără precedent la Adrian Țuțuianu: senatorul „Breloc”

in Actualitate/Politică by
Banner

Anunțatele alegeri locale, ce au fost amânate din pricina pandemiei de coronavirus, au început să stârnească reacții, dintre cele mai felurite, în rândul potențialilor candidați.

În Dâmbovița se „ascut săbiile” razboiului politic, iar miza cea mai mare, cel puțin din perspectiva ieșirilor în spațiul public, o reprezintă, se pare, funcția de președinte al CJ Dâmbovița, pentru perioada 2020-2024. Actualul președinte al instituției, social democratul Alexandru Oprea, a avut o intervenție, oarecum fară precedent, la adresa unuia dintre pretendenții la scaunul de președinte al CJ Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, actualmente PRO România, în trecut PSD.

Foto- Al. Oprea, conf. presă 03.06.2020

Actualul preșdinte al instituției Alexandru Oprea, a iesit, în cadrul unei conferințe de presă (3 iunie 2020) cu câteva precizări, a spus acesta, cu privire la dezinformările ce au circulat în spațiul public, dezinformări lansate de fostul președinte al CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu (până în anul 2016). Între timp, Adrian Țuțuianu, fost PSD, actualmente PRO România, a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al CJ DB, din partea PRO România însă. Asta după ce, tentativa de a forma o alianță cu PSD Dâmbovița, cu Adrian Țuțuianu desemnat candidat comun al celor doua partide, pentru șefia CJ DB, la alegerile locale, a eșuat. Asta, conform celor declarate ofial de social democrații dâmbovițeni, ce au, în actualul șef al filialei, deputatul Corneliu Ștefan, un posibil candidat la funcția de președinte al CJ DB. Până la lupta desemnării candidatului PSD Dâmbovița, pentru acest post, Oprea a vorbit, extrem de vehement, despre tentativele senatorului Breloc, cum în numeste acesta pe Adrian Țuțuianu, de a ajunge iar în fruntea Consiliului Județean.

„N-a fost în stare să-și gestioneze cariera, nici politică si nici administrativă. Aduceți-vă aminte că ne-a făcut <un partid de maimuțe>(n.m. despre PSD), domnul senator Breloc. Fac apel la colegii mei, membri ai PSD, să nu uite că <datorită> acestui individ, PSD a ajuns în opoziție. Prin votul dat, pentru căderea guvernului PSD, acest individ a contribuit la lipsirea de fonduri a multor autorități publice locale. Și lucrul ăsta trebuie spus cu tărie. Haideți sa nu mai lăsăm dansul ăsta în trei, și melanjul ăsta așa, și să iesim sa spunem lucrurilor pe nume. Mai spun un lucru, nu domnul sentor Țuțuianu a adus, de la Micloșanii Mici, 747 de milioane de lei în judetul Dâmbovița. Sunt bani dați de guvernul PSD, sunt proiecte muncite de fiecare administrație publică locală. Nu le-a gândit el, că n-are strategia asta. (…) A ieșit public și a spus că el a lansat proiectul cu parcul de la gară (n.m. proiect realizat la Târgoviște, pe terenul aflat în proprietatea CJ Dâmbovița, realizat cu fonduri guvernamentale), el senatorul Breloc... Am ieșit public atunci și am spus ca o să prezint public minciuna si realitatea, domnului Breloc. M-am saturat de atâtea minciuni. Și mai spun un  lucru. Îi stau oricând la dispoziție să discutăm despre proiectele de dezvoltare ale acestui județ. Cu date, cu fapte, nu cu vorbe. Înțeleg ca nu știe decât să atace, nu a construit niciodată nimic. Și, repet, cred ca fostul președinte al organizației județene (n.m. PSD Dâmbovița) Ion Stan, se răsucește în mormânt. Și Adrian Țutuianu cred că are conștiința încărcată de ce a făcut atunci”.

A spus, între altele, Alexandru Oprea.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top