fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița: Atenționare meteo. Revin furtunile și grindina (1-3 iunie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii au emis o nouă atenționare de vreme rea pentru toată țara. Vor urma zile cu furtuni însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină, în toată țara (31 mai-3 iunie). În județul Dâmbovița vremea se strică, din nou, începând din data de 1 iunie.

Conform celei mai recente avertizări a meteorologilor de la ANM:

Imagine

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 10:00 – 03 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări temporare ale vântului
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade, în special după-amiaza și seara, cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantități de peste 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Duminică (31 mai), la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70…80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h și trecător se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze de 45…55 km/h.

Județul Dâmbovița, exceptând zona montană înaltă (unde fenomenele meteo extreme vor aparea încă din data de 31 mai), este ferit de fenomenele meteo extreme, pe parcursul zilei de 31 mai, dar vijeliile însoțite de descărcari electrice și căderi de grindină își vor face apariția încă de la primele ore ale zilei de 1 iunie. Va urma, și în județul Dâmbovița, încă un episod, de 3 zile, cu furtuni , căderi importante de precipitații, grindină și intensificări ale vântului.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top