fbpx

Platformă de știri și opinii

ISU Dâmbovița| 10 elevi pompieri au depus jurământul militar

in Actualitate by
Banner

Vineri, 29 mai 2020, a fost o zi importantă pentru 10 elevi ai Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, care își desfășoară stagiul de practică la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița – depunerea jurământului militar.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru restrâns, impus de condițiile de distanțare socială, la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița. În fața drapelului tricolor, după ce și-au rostit numele, cei 10 tineri și-au depus jurământul de credinţă faţă de ţară: ,,Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”

După acest moment emoționant și solemn, inspectorul șef le-a transmis tinerilor elevi pompieri un scurt mesaj: ” Depunerea jurământului militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare militar și reprezintă un sentiment de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi faţă de comunitate şi faţă de ţară. Din acest motiv, pe lângă cunoștințele profesionale și abilitățile practice pe care le dobândiți în școală, trebuie să aveți o conduită morală fără cusur în comunitate și în familie. Cu această ocazie, vă felicit și vă doresc o carieră cât mai lungă și plină de realizări. Mult succes în continuare!”

Sursa: ISU „Basarab I” Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top