fbpx

Platformă de știri și opinii

Clinceni-Chinidia 3-1

Gata cu cantonamentele! Concluziile ședinței MTS – Ministerul Sănătății pentru reluarea Ligii I

in Sport by
Banner

În această după-amiază a avut loc o ședință comună a responsabililor din Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, pe subiectul protocolului pentru reluarea meciurilor din Liga I. Cel mai important aspect, jucătorii nu vor mai fi obligați să stea în cantonament până pe 13 iunie, data la care vor reîncepe meciurile oficiale. Anunțată ieri de autorități, măsura prelungirii cantonamentelor a fost anulată astăzi, după protestele vehemente ale cluburilor din Liga I. Echipele sunt cantonate din 15 mai, în condiții stricte de cazare, masă și organizare antrenamente. După ce protocolul de astăzi va fi oficializat, cluburile vor putea decide încheierea cantonamentelor. Alt amănunt deloc de neglijat, la meciuri vor acea acces maxim 245 de persoane, mai puțin decât numărul anunțat în primă fază, 300. În afara delegațiilor echipelor, toți cei implicați în organizarea unui joc oficial vor fi supuși unui triaj epidemiologic, inclusiv reprezentanții presei, stewarzii și observatorii meciului!

Alte teste, din 14 în 14 zile

După ce fotbaliștii, antrenorii și angajații cluburilor din Liga I au efectuat între 3 și 5 teste pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus în ultimele săptămâni, documentul prevede și alte testări, din 14 în 14 zile de la momentul reluării campionatului. Ideea LPF este ca, în cazul în care la un club apar teste pozitive, să intre în carantină și personalul clubului, dar și ultimii doi adversari din meciurile oficiale (!).

Ultima oră: videoconferință cluburi – FRF – LPF

Cele 20 de cluburi care ar urma să joace în primele două ligi în următoarele două luni au făcut front comun imediat după aflarea intențiilor LPF și au solicitat o videoconferință în care să fie lămurite și alte aspecte organizatorice. Cei mai mulți oficiali acuză faptul că autoritățile vor permite, în curând, spectacole și manifestări artistice în aer liber cu maxim 500 de spectatori, iar tribunele vor rămâne închise la meciurile de fotbal. Haosul este cuvântul care descrie cel mai bine situația de moment din fotbalul românesc, cu decizii contradictorii, scandaluri, proteste, intervenții la TAS și multă, multă tensiune. Rămâne de văzut cum va arăta fotbalul de la noi în noile condiții…

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top