fbpx

Platformă de știri și opinii

Continuă extinderea și modernizarea campusului Universității „Valahia” din Târgoviște

in Actualitate/Educație by
Banner

Investițiile pentru asigurarea calității învățământului superior la Universitatea „Valahia” din Târgoviște  se află printre obiectivele administrației instituției, astfel că marți, 19 mai 2020, printr-o vizită a domnului Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a fost marcată începerea proiectului Extinderea și echiparea infrastructurii educaționale la Universitatea „Valahia” din Târgoviște. 

Alături de rectorul universității, conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu, au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, conf. univ. dr. Călin Dinu Oros, managerul de proiect, Preot Vicar eparhial Ionuț Ghibanu și deputatul Corneliu Ștefan.

„Agenda întâlnirii a inclus începerea implementării proiectului Extinderea și echiparea infrastructurii educaționale la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, proiect POR/452/10/3/  în cadrul apelului Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

Prin acest proiect se propune extinderea unui corp de clădire al universității, în vederea creării de spații moderne adaptate unui proces educațional de calitate, pentru următoarele facultăți: Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației, Facultatea de Științe și Arte și Facultatea de Drept și Științe Administrative.”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Bazar Media de către Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

Astfel, facultățile care, în prezent, nu funcționează în incinta campusului universitar situat în Aleea Sinaia, vor avea parte, prin acest proiect de extindere a campusului, de spații moderne, realizate după standarde europene

Tot în cadrul întâlnirii, domnul director Liviu Mușat a subliniat și necesitatea unei permanente consultări între beneficiari și organismul intermediar, pe toată durata proiectului. În același timp, și-a mărturisit convingerea că acest proiect se va finaliza așa cum a fost propus și a urat succes conducerii universității și echipei de implementare a proiectului.

„Universitatea <<Valahia>> din Târgoviște este una din instituțiile emblemă ale județului, iar edificiul nou construit va oferi posibilitatea concentrării activităților în cadrul campusului și realizarea unui proces educațional de calitate în spații de învățământ la standarde europene. Implementarea proiectului va avea un impact pozitiv nu doar asupra studenților universității, ci și asupra mediului socio-economic din județ, care va avea acces la informații de specialitate, consultanță și formare continuă, prin programe corelate cu nevoile pieței muncii.”, a declarat conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu, rectorul Universității „Valahia”.

Sursa: Universitatea „Valahia” din Târgoviște

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top