fbpx

Platformă de știri și opinii

Asta da bombă: lui Alexandru Oprea i-ar putea fi retras sprijinul politic!

in Actualitate/Opinii/Politică by
Banner

Tensiunile din PSD Dâmbovița nu s-au risipit după alegerile interne organizate în toamna anului trecut. Marele perdant al Conferinței Județene a PSD, Alexandru Oprea, continuă să reprezinte un ghimpe în coasta noii conduceri a organizației.

Nemulțumiți de comportamentul celui pe care ei l-au propulsat în fruntea CJD, social-democrații caută soluții pentru depășirea impasului actual. Pe de o parte, prăpastia dintre Alexandru Oprea și PSD Dâmbovița se lărgește pe zi ce trece, iar pe de altă parte, atitudinea actualului președinte al Consiliului Județean față de primarii propriului partid, dar și față de conducerea PSD, devine tot mai greu de tolerat.

Vicepreședinte PSD Dâmbovița și primar al orașului Pucioasa, Constantin Ana, recunoscut pentru lipsa sa de conformism politic, a admis, la emisiunea PUNCTUL PE I de la Columna TV, că PSD ia în calcul mai multe variante pentru a dezamorsa situația.

”La Dâmbovița sunt niște probleme, la PSD. Cu tot respectul pe care i-l port președintelui Consiliului Județean, se pare că lucrurile nu merg deloc în relația dintre el și actuala conducere a partidului. Am marșat și eu alături de colegii mei pentru a se lua niște măsuri în acest sens. (….) Sunt colegi de-ai mei (primari PSD, n.n) care îmi spun că sunt înjurați permanent, că sunt ținuți în presiune… nu merge așa!”, a declarat Constantin Ana.

Referitor la zvonurile care circulă insistent, despre retragerea sprijinului politic lui Alexandru Oprea, Constantin Ana a confirmat că s-a luat în calcul și o astfel de variantă, dacă celelalte variante vor eșua.

”Este foarte adevărat (că s-a discutat despre retragerea sprijinului politic, n.n.).

Eu nu am nimic cu omul Alexandru Oprea,  în același timp, însă, eu vă spun că o echipă nu poate să funcționeze cu asemenea fisură”

Situația este destul de serioasă, subliniază primarul Pucioasei, atât timp cât primarii PSD au parte de un tratament inacceptabil din partea președintelui CJD, el însuși membru PSD, ales președinte de consilierii PSD!

”Să vină un coleg primar să-mi spună că primește înjurături de la președintele Consiliului Județean … mă rog, sunt mai multe lucruri de verificat, dar una peste alta a fost un lucru care pe mine m-a șocat”

Poziția lui Constantin Ana este fără echivoc și ar trebui să dea de gândit celui vizat, mai ales că până cu puțin timp în urmă primarul Pucioasei se număra printre cei care îl susțineau public pe Alexandru Oprea.

Se pare că înfrângerea usturătoare de anul trecut i-a lăsat răni adânci  lui Alexandru Oprea, frustrări  pe care este incapabil să le ascundă și care se răsfrâng negativ în relațiile cu colegii de partid. Mai grav, comportamentul inacceptabil, cu totul în afara cadrului legal față de primari (nu există nicio relație de subordonare între președintele CJ și primari, cu atât mai puțin vreun articol de lege care să permită unui președinte de CJ să înjure primarii!)  nu poate fi trecut cu vederea. După cum nu poate fi ignorat nici pericolul blocării activității forului județean, în cazul în care majoritatea  PSD din CJD va decide să sancționeze presupusele derapaje ale președintelui!

Dacă celelalte variante de normalizare a relației  Oprea-PSD vor eșua iar social-democrații vor decide, în ultimă instanță, să-i retragă sprijinul politic, Alexandru Oprea va intra în istorie altminteri decât și-ar fi dorit. Și anume, ar putea deveni prima persoană demisă de două ori din fruntea Consiliului Județean, în mai puțin de trei ani! Asta da… ”premieră” de trecut în CV!

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top