Va veni și nota de plată pentru erorile guvernanților? Titus Corlățean: ”Vor plăti pentru hoție și furăciuni!”(VIDEO)

in Politică by
Banner

La nivel global, sporește  (îngrijorător pentru politicieni!) numărul celor care refuză să se lase călcați în picioare de guvernele proprii sub pretextul ”combaterii pandemiei”. În Statele Unite, Germania sau Slovenia zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta vehement împotriva restrângerii drepturilor fundamentale, împotriva tunurilor financiare pe care politicienii le dau la adăpostul ”crizei” – dar și împotriva măsurilor excesive, care generează probleme economice și sociale extrem de grave.

În România, chiar dacă mămăliga autohtonă este departe de face măcar ”plici” – nici vorbă de explozie – sunt destule vocile, din ce în ce mai sonore, care cer socoteală puterii pentru comportamentul și deciziile luate la adăpostul stării de urgență și care dau asigurări că guvernanții vor suporta și nota de plată pentru tot ceea ce au făcut – sau nu – pe perioada crizei.

Filipicele lansate în ultimele zile de președintele Iohannis împotriva PSD și a unor instituții-cheie ale Statului – Curtea Constituțională, Parlamentul ș.a. – sunt menite a masca ” și hoția și incompetența și lipsa dorinței de a face bine” din partea actualei puteri liberale, susține vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean.

”De ce trebuie să venim noi din Parlament și noi ca opoziție să tot corectăm măsurile lor aberante? Cum să vii tu și să dai băncii, în loc să ajuți cetățeanul care a luat creditul, ajuți tot banca, care oricum are profit extrem de generos? Se amână ele plățile, dar se va plăti dobândă la dobândă. E cămătărie pe față din partea guvernului PNL Iohanis-Orban!

Lucrurile astea sunt inacceptabile, ele trebuie explicate populației ca să nu meargă după fentă, cum se spune, după poveștile astea cu ungurii, cu Transilvania, cu Curtea Constituțională și cu PSD-ul. Ciuma adevărată este CIUMA GALBENĂ care guvernează România în momentul de față!”

Senatorul Titus Corlățean este convins că există mecanisme legale pentru a verifica legalitatea, corectitudinea tuturor măsurilor asumate de Guvern în perioada stării de urgență. Guvernul este obligat să prezinte în Parlament un raport complet al tuturor măsurilor luate, după cum Curtea Constituțională este obligată să verifice toate achizițiile realizate de Guvern și de toate autoritățile/instituțiile publice, de la instaurarea stării de urgență.

”Mai devreme sau mai târziu se va face lumină. Ăștia se agață de putere acum, dar vor cădea. Vor cădea datorită, în primul rând, hoției și faptului că sunt lacomi de putere, de bani și așa mai departe. (…) Vă asigur că acolo unde este hoție și furăciune, vor fi sancțiuni din partea legii.”

Sursa video: ”PUNCTUL PE I”, Columna Tv

Banner