fbpx

Platformă de știri și opinii

Vezi aici calendarul înscrierilor la grădiniță

in Actualitate/Educație by
Banner

Dacă înscrierile la grădiniță, precum și cele la clasa pregătitoare au fost sistate, după ce Guvernul a decis ca toate școlile și grădinițele din România să rămână închise de pe 11 martie 2020 pentru tot acest an școlar, în contextul pandemiei COVID-19, acum, la aproape două luni distanță s-a decis reluarea înscrierilor la grădiniță, însă acest lucru se va face exclusiv online.

Astfel, părinții copiilor care acum sunt grupa mică sau grupa mijlocie îi pot reînscrie pe cei mici la grădiniță, pentru a urma grupa următoare, în perioada 25 mai – 5 iunie.

De asemenea, Înscrierea la grădiniță a copiilor care nu au mai urmat până acum învățământul preșcolar se va desfășura în 3 etape:

-Etapa I de înscriere la grădiniță 2020 are loc în perioada 8 iunie – 3 iulie;

-Etapa a II-a de înscrieri se desfășoară între 20 iulie – 10 august;

-Etapa a III-a se numește “Corecturi” și este programată în intervalul 11 – 31 august.

Ministerul Educației nu a precizat nimic cu privire la procedura concretă a înscrierilor, momentan fiind comunicate numai aceste date. Știm doar că “evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declarație pe propria răspundere a părinților sau a tutorilor legali și o fișa completată de către grădinița pe care a frecventat-o elevul”, după cum a declarat Ministrul Educației pentru Edupedu.ro.

Sursa: Edupedu.ro

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top