fbpx

Platformă de știri și opinii

Populismul și demagogia, pandemii în forme agravate

in Actualitate/Opinii by
Banner

Georgică Dumitru (PNL) susține că suntem încă departe de a ne vindeca, referindu-se nu numai la coronavirus, ci și la multe alte suferințe ale poporului român.

Despre consolidarea economică sau strategiile de investiții durabile, în calitate de cetățean care activează în sistemul privat, liberalul declară că mai toată lumea era ocupată în vremurile normale, de dinaintea pandemiei, acestea nereprezentând domenii destul de interesante pentru cei cu putere de decizie.

“Toate ca toate, dar cât să țină și tonul sobru generat de pandemia de coronavirus sau discursul focusat pe binele nației neîmpărțită în bazine electorale?

Era timpul pentru niște dat în petic pentru că, nu-i așa? – se anunță măsuri de relaxare a restricțiilor și se întrevăd deja date pentru următoarele alegeri.

Adică n-am trecut încă bine puntea că deja unii au început deja să o șubrezească uitând că și pentru ei e singura cale de traversare a unei ape extrem de învolburate și tulburi.
Vrem sau nu, pandemia ne afectează în diverse moduri pe toți și chiar dacă după 15 mai vom avea mai multă libertate de mișcare, trebuie să avem în vedere că și virusul continuă să circule printre noi. Din păcate, nu facem rocada: noi, liberi, iar el, în izolare.

Așadar, în condițiile în care sabia e tot deasupra capului, unele personaje politice aruncate în anonimat de mârșava pandemie de coronavirus, se agață de primul pretext ieșit în cale pentru a se afirma/reafirma.

În ceea ce mă privește, consider că autoritățile, în marea lor majoritate, au făcut ceea ce trebuia, raportat la capacitățile logistice și caracteristicile noastre culturale. Nu știu cum ar fi fost să vedem și la noi, ca în alte state mai dezvoltate din vest, lumea murind pe capete în spitale supra aglomerate.
Activând în sectorul privat, preocupat de gestionarea propriei afaceri, cred că prioritățile au fost stabilite corect, iar măsurile de relansare economică nu au fost nicio clipă ignorate.

Nu pot, însă, asista pasiv la asaltul de acuze venit din partea acelora care mizează pe memoria de scurtă durată a românilor. Când lumea trăia normalitatea și nu ne bântuia nici un virus, aceste personaje erau mai tot timpul ocupate cu luptele intestine, nicidecum cu consolidarea economică sau cu strategii de investiții durabile.

E clar că gândirea acelor vremuri pe care mulți le percep ca îndepărtate (deși nu sunt deloc așa) a fost dominată de interese particulare și beneficii strict electorale. Și surpriză, ca și când tot acest trecut recent ar fi fost doar un vis urât, aceeași tabără întețește acum atacurile, în aceeași logică strâmbă a câștigului electoral. Dialogul și atitudinea constructivă au fost, din nou, suspendate.
E vremea pandemiilor în forme agravate, în care înțelegerile absconse demascate se etalează publicului larg în discursuri demagogice, ofensiv – defensive sau în propuneri de măsuri populiste, nesustenabile economic.

Cu sau fără coronavirus, unele personaje refuză schimbarea de abordare, învârtindu-se, din păcate, în același cerc vicios al intereselor meschine, imediate.

Și, da, recunosc, alegerile vor avea loc și cineva trebuie să le câștige. Și, da, o parte din electorat îl aude, din păcate mai degrabă, pe cel mai vocal. De aceea cred că misiunea partidului care și-a asumat guvernarea în vremuri de restriște va fi și mai grea. În paralel cu gestionarea treburilor publice, va trebui să demonteze acuze și manipulări de tot felul, aducând în prim plan măsurile concrete adoptate.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să copieze stilul păgubos cu priză la public, al celor ce acum se victimizează cu nerușinare.

O parte din România e foarte trează și nu visează la promisiuni asezonate cu lapte și miere. Cât despre coronavirus, să lăsăm experții să vorbească.”, a scris Georgică Dumitru pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Georgică Dumitru 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top