PSD Dâmbovița: Un deputat PNL a girat adoptarea tacită a minciunii autonomiei Ţinutului Secuiesc!

in Actualitate by
Banner

România a devenit în ultimele trei luni terenul de joacă al preşedintelui României şi al Guvernului Orban. Absurdul declaraţiilor politice ale preşedintelui Klaus Iohannis te face să te întrebi care este însă adevăratul motiv al acestora şi de ce s-a ales să se meargă până la a învrăjbi cetăţenii ţării.

Manipularea murdară a preşedintelui Klaus Iohannis are doar un singur răspuns: acoperirea a ceea ce de fapt se întâmplă cu adevărat în România. Klaus Werner Iohannis a mers până acolo încât, conspectând parcă din manualele de manipulare din Al Doilea Război Mondial, a acuzat PSD că vrea să cedeze Ardealul. Minciuna aruncată în spaţiul public a avut scopul clar ca emoţia provocată de aceasta să acopere raţiunea românilor.

Ieşirea preşedintelui reprezintă soluţia finală prin care încearcă să acopere lipsa măsurilor luate de Guvernul Orban, măsuri care să rezolve adevăratele probleme ale românilor: nivelul de trai, pierderea locurilor de muncă, blocarea sistemului sanitar pentru toți cei care au alte probleme de sănătate în afară de COVID-19, distrugerea firmelor românești prin lipsa unui ajutor concret al statului.

Cum poate unul ca Iohannis să spună că  PSD dă Ardealul ungurilor, când el este cel care a girat „exportul” românilor pe plantații din Germania şi vânzarea pădurilor României la firme austriece???

Revenind la proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, acesta a fost iniţiat de către deputaţii UDMR Biro Zsolt-Istvan şi Kulcsár-Terza József-György. Proiectul de lege a fost introdus în Camera Deputaţilor la 23 decembrie 2019, fiind trimis la 10 februarie 2020 către Comisia pentru administrație publică si amenajarea teritoriului, pentru raport. Deşi termenul pentru depunerea raportului era fixat pentru 20 februarie, documentul a venit abia în data de 4 martie 2020.

De subliniat: preşedinta Comisiei pentru Administraţie Publică este deputata PNL Angelica Fador.

Preşedintele uită să mai spună însă că, în 2005, în Senatul României, senatorii PSD, PC și PRM au respins propunerea „autonomiei Ținutului Secuiesc” SUSȚINUTĂ la vremea aceea de PNL.

Sursa: PSD Dâmbovița

Banner