fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben și ploi torențiale (și) în Dâmbovița. Vremea se strică până în data de 4 mai

in Actualitate/Utile by
Banner

Este cod galben de furtună și în zona montană a județului Dâmbovița. Conform meteorologilor atenționarea de precipitații abundente este valabilă doar până la ora 15.00 (30 aprilie) dar ulterior o atenționare de vreme rea este valabilă pentru tot județul Dâmbovița, până în data de 4 mai.

 

Cod galben 30 aprilie 2020 (sursa ANM)

Conform meteorologilor:

Cod galben

Valabil de la : 30-04-2020 ora 12:30 până la : 30-04-2020 ora 15:00

In zona : Județul Argeş: zona de munte;
Județul Dâmboviţa: zona de munte;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil grindină de mici dimensiuni

Ulterior încetării acestei avertizări de tip cod galben de furtună, și în judetul Dâmbovița intră în vigoare o atenționare de vreme rea, valabilă însă până în data de 4 mai. Conform ANM:

Interval de valabilitate: 1 mai, ora 12 – 4 mai, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică


I
nstabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top