Scenariu HORROR: vor fi probleme cu plata salariilor și pensiilor?

in Politică/Social by
Banner

Incapacitatea Guvernului de a gestiona efectele economice ale pandemiei alimentează scenarii care mai de care mai sumbre. Chiar și cei mai ponderați observatori ai scenei publice din România se pot lăsa ușor pradă pesimismului.

În absența unui program de redresare economică bine pus la punct, realist și care să fie rapid și eficient pus în aplicare, multe dintre proiectele majore de infrastructură se vor bloca sau vor fi abandonate.

Criza financiară va afecta proiecte din toate județele și (probabil) toate localitățile, afirmă dep. Corneliu Ștefan.

Mult mai grav, o adâncire a crizei economice ar putea genera dificultăți în plata pensiilor și salariilor bugetarilor, cu efecte greu de estimat asupra întregii țări.

Corneliu Ștefan, deputat și președinte al PSD Dâmbovița, avertizează în legătură cu urmările imobilismului Guvernului: ”Se pare că în maxim 6 luni de zile nu vom mai avea bani salarii, nu vom mai avea bani de pensii, nu vom mai avea bani pentru a asigura cheltuielile privind măsurile de sănătate” , declara deunăzi Corneliu Ștefan, arătând că un astfel de scenariu este nu doar posibil, ci chiar probabil, în contextul absenței măsurilor concrete de relansare economică.

Banner