1 milion lei pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

in Actualitate by
Banner

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) a achiziționat echipamente tehnologice în valoare totală de 710.000 lei, în vederea dotării acestei unități spitalicești și a altor secții care să vină în sprijinul activității intense din ultima perioadă.

Astfel, astăzi au ajuns la sediul SJUT următoarele:

  • 8 mașini de spălat cu o capacitate de 32 kg, în valoare de 65.000 lei/bucată;
  • un calandru profesional, în valoare de 101.000 lei;
  • 3 uscătoare de rufe, în valoare de 32.000 lei/bucată.

Din cele 8 mașini profesionale de spălat, 5 vor deservi spălătoria SJUT, două vor ajunge la Secția Adulți Gura Ocniței și una – la Spitalul TBC Moroeni.

De asemenea, în luna martie a acestui an au mai fost achiziționate două cazane de apă caldă, cu o capacitate de 1.050 KW, ce vor deservi centrala termică a SJUT. Valoarea acestora este de 190.000 lei.

Consiliul Județean Dâmbovița rămâne alături de personalul medical ce deservește SJUT și îl asigură de întreg sprijinul în vederea depășirii cu bine a situației epidemiologice creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2.

De altfel, chiar la începutul acestei săptămâni, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a purtat o discuție cu conducerea unității spitalicești în vederea identificării materialelor ce trebuie achiziționate și în perioada următoare, în vederea combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus. În acest sens, menționăm că, până în prezent, SJUT a achiziționat atât aparatură medicală, cât și echipamente pentru protecția personalului medical și are în derulare și alte proceduri de achiziție pentru asigurarea stocurilor.

 SURSA: Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Banner