fbpx

Platformă de știri și opinii

Ordonanță Militară nr.10. Noi reguli pentru vârstnici, prelungire supendare zboruri și reguli noi pentru postași

in Actualitate/Administrație/Utile by
Banner

A fost anunțată ORDONANȚA MILITARĂ NR. 10. Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat, luni, o nouă ordonanță militară. Sunt noi intervale orare, în care este permisa parăsirea locuinței, pentru persoanele trecute de 65 de ani. În plus, mai multe zboruri rămân în continuare suspendate. Desemenea au fost anunțate reguli noi pentru angajații Poștei Române.

Iată principalele declarații ale ministrului Marcel Vela:

“MAI va este partener, luptă alături și pentru dvs. impotriva . Obligațiile respectate acum conduc către o singură concluzie: normalitatea.

O veste buna pentru persoanele care au împlinit 65 de ani – circulația este permisă în afara locuinței în următoarele situații:

– indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinței pentru: deplasare în interes profesional, tratament medical.

Persoanele care au împlinit 65 de ani pot circula în intervalul orar 7-11 și 19-22.

Măsurile se aplică începând cu data publicării OM în Monitorul Oficial.

Operatorii economici care comercializeaza alimente si produse de strictă necesitate își vor organiza programul pentru a facilita și asigura cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în cele doua intervale orare.

Altă măsură – suspendarea unor zboruri către țări unde au fost deja suspendate cursele: am decis că va trebui prelungită măsura suspendării către Spania și din Spania către România pentru 14 zile, începând de maine. Aceeași măsura e luată și pentru Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia, Iran, in intervalul 2-14 mai inclusiv.

Legat de Italia, începand cu data de 3 mai, se continuă suspendarea initială, valabilă până pe 14 mai.

Tot aici intra si cele din Franta si Germania, pentru 10 zile, din 5 mai.

Rămâne valabila permisivitatea pentru zborurile care efectueaza transporturi de marfa, corespondenta, umanitar sau care asigura servicii medicale de urgenta, servicii tehnice.

Multi m-au intrebat cum va arata relaxarea dupa 15 mai. Va fi graduală. Dupa aceasta dată, va trebui să fim cu atât mai responsabili pentru respectarea regulilor.

MAI nu se va relaxa in aceasta perioadă. Sunt sigur că veți da dovadă de responsabilitate, implicare și patriotism.”

Marcel Vela a mai anunțat ca angajații POștei Române vor livra corespondență direct în cutiile poștale,indiferect de natura corespondenței, de acum înainte, excepție făcând doar citațiile

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, anterior, că o nouă ordonanță militară prin care se va stabili o relaxarea a programului pentru persoanele trecute de 65 de ani va fi prezentată în scurt timp.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top