fbpx

Platformă de știri și opinii

Mogoșani: Acțiune de amploare pentru decablarea “hoților” de curent

in Actualitate by
Banner

O acțiunede amploare a avut loc la Mogoșani, în Dâmbovița, pe parcursul zilei de 21 aprilie. Zeci de polițiști și jandarmi au însoțit reprezentanții societătii ce asigură furnizarea de energie electrică, pentru a asigura paza acestora din urmă, ce au procedat la decablarea și confiscarea cablurilor de curent conectate ilegal la rețeaua de distribuție. Au fost întocmite 10 dosare penale.

Problema de la Matăsaru, din Dâmbovița, este cunoscută de multă vreme. O bună parte din comunitatea locală se conectează ilegal la rețeaua de curent electric, de ani de zile, iar toate acțiunile de decuplare nu au dat niciun rezultat, pentru că, după fiecare acțiune, făptașii au procedat la reconectare, imediat ce forțele de ordine părăseau zona. În data de 21 aprilie s-a luat, se pare, decizia de a rezolva problema, în urma apelurilor disperate ale celor din Mogoșani, ce au semnalat faptul că, din cauza branșarilor ilegale, rețeaua este suprasolicitată, iar abonații nu mai pot beneficia de curent electric.

Conform celor transmise de cei de la IPJ Dâmbovița:

„La data de 21 aprilie, polițistii din cadrul Poliției Orașului Găești au fost sesizați de reprezentanții unei societăti de furnizare a energiei electrice cu privire la faptul că mai multe persoane sunt nemulțumite de fluctuațiile de la rețeaua de energie electrică. Astfel, polițistii, sprijiniți și de luptăaori ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, s-au deplasat pe raza localitătii Mogoșani, unde au identificat 10 persoane bănuite că ar fi sustras energie electrică.Totodată, polițistii au indisponibilizat, în vederea continuarii cercetărilor mai multe cabluri. În cauza a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art 229 din Codul Penal și art. 92 din Legea energiei electrice și gazelor naturale nr.123/2012, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.”

La acțiunea din data de 21 aprilie, sute de metri liniari de cablu au fost confiscați, fiind vorba de aproape o tona de cabluri de alimentare, conform unor surse. Cum, în zonă, în precedentele situații de acelasi tip, a fost constatată recablarea, celor ce se alimentau ilegal de la rețeaua de curent electric, acțiunile, cel mai probabil, vor continua și pe parcursul zilelor următoare, deoarece cei din comunitatea din Matăsaru, cablați ilegal, este de asteptat să încerce și acum același lucru.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top