fbpx

Platformă de știri și opinii

Klaus Iohannis: ”NICI VORBĂ de relaxare! Cuvântul de ordine este: STAȚI ACASĂ, altfel, după sărbători, vom avea ÎNMORMÂNTĂRI”

in Actualitate by
Banner

Președintele României – Klaus Iohannis a susținut miercuri, 15 aprilie, ora 12:15, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Iohannis le-a transmis românilor să stea acasă pentru că altfel, după Sărbătorile de Paște, vom avea parte de înmormântări.

Discurs Klaus Iohannis

”Azi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem nici un motiv de realxare.

Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de morți, avem peste 350 de persoane în plus infectate cu . Deci, nici vorbă de relaxare!

Și, ca să fie foarte, foarte clar ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea: cuvântul de ordine e Stați acasă!

E regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații.

Așa se pare că se întâmplă cu un așa zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește. Mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm. Dar nu e cazul să ne relaxăm.

Le voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord. Să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „stați acasă”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care respectă toate ordonanțele militare.

Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, OMS: stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a spus Klaus Iohannis.

Acord MAI-BOR

Foto- Marcel Vela

În data de 14 aprilie, ministrul de interne, Marcel Vela, anunțase că a fost pus la punct un protocol între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română, pentru perioada sărbatorilor pascale, prin care reprezentanții Poliției (dar nu numai) ar fi trebuit implicați în distribuirea luminiii de Înviere către populatie. Desemnea se prevedea și o implicare a forțelor din MAI în acțiuni al BOR, pe parcursul zilelor premergătoare Învierii, lucru, ce, în viziunea adminsitrației prezidențiale, nu este în concordanță cu prevederile Ordonanțelor Militare, de păstrare a distanțării sociale, pentru a limita răspândirea coronaviruslui.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top