fbpx

Platformă de știri și opinii

CJ Dâmbovița-Situația la zi privind infecția cu coronavirus din județ. 5 persoane vindecate. Cazuri noi la Bucșani și Răcari

in Actualitate/Administrație by
Banner

Într-o conferință de presă on line, președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, a prezentat situația la zi în ceea ce privește evoluția  în județul Dâmbovița. Veștile bune sunt că încă 5 persoane infectate cu coronavirus au fost vindecate  și vor fi externate, de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Deasemenea că se va primi ajutor medical din China. Din păcate există și două focare noi de infecție (mai mult de un caz), la Bucșani și Răcari.

Conform celor declarate de Alexandru Oprea (președinte CJ Dâmbovița) astăzi, 15 aprilie, încă 5 persoane au fost externate de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, adică locul în care sunt internați pacienții diagnosticați cu coronavirus din județul Dâmbovița. Cei cinci au fost declarați vindecați.

Conform aceleiași surse, la Târgoviște mai sunt internati 9 pacienti, pozitiv cu coronavirus, și 6 suspecți (pentru care se așteaptă rezultatul testelor). Toți cei internați sunt din Corbii Mari.

Deasemnea sunt declarate focare de infecție cu coronavirus la Bucșani (Racovița)-2  și Răcari-3 persoane declarate infectate cu coronavirus ( inclusiv o îngrijitoare de la un centru social din localitate).

O altă veste bună este aceea că în Dâmbovița vor ajunge ( în aproximativ 2 săptămâni) 25.000 de măsti chirurgicale și 2300 de măsti respiratorii N95, deasmenea si 200 costume de protecție , ca donatie din partea regiunii chineze Guangxi.

Pe lângă donațiile anunțate până acum,pentru SJUT, Arhiepiscopia Târgoviștei a mai donat către SJUT încă două injectomate și Clubul Rotary va dota cu hote încăperea unde va fi amplasat aparatul PCR, necesar depistării cazurilor de COVID-19, a mai spus Oprea.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top