CHIAR VREȚI SĂ LE LUAȚI MEDICILOR ȘI ULTIMA SPERANȚĂ?

in Opinii by
Banner

Astăzi, la Târgoviște, a avut loc procesiunea cu moaștele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, respectând toate regulile impuse de Ordonanțele Militare, după ce, în prealabil, am obținut aprobare pentru aceasta.

M-am bucurat când am văzut că târgoviștenii s-au comportat admirabil, cu foarte multă decență, ținând cont de APELUL făcut de Arhiepiscopia Târgoviștei, de a nu crea nici un fel de aglomerație, de a nu participa decât cu rugăciunea și de a privi de acolo de unde sunt, de pe stradă, de la ferestrele sau balcoanele locuințelor, ori de la serviciu!

Dragi târgovișteni,
V-ați descurcat foarte bine, cu multă demnitate și responsabilitate și, de aceea, doresc să vă mulțumesc din toată inima! Altă dată dumneavoastră, credincioșii, veneați cu multă bucurie și efervescență pentru a vă închina la racla cu moaștele Sf. Ier. Nifon, însă de data aceasta a venit Sfântul Ierarh la dumneavoastră, sfânta raclă fiind însoțită de către Mitropolitul Nifon, alături de care am avut onoarea de a mă afla.

Mulțumesc apoi, cu multă recunoștință, medicilor și întregului personal medical, care au întâmpinat racla, înaintea spitalelor din Târgoviște, dorind astfel să dea un exemplu de credință și de speranță, mărturisind, prin prezența lor, că Biserica și Spitalul sunt complementare, fiindcă atât preotul, cât și medicul slujesc omul, în numele lui Dumnezeu!

Totuși, am văzut multe reacții negative pe Facebook și am aflat, cu surprindere, că anumite autorități s-au sesizat deoarece medicii au ieșit în număr prea mare în fața Spitalului Județean. PROBABIL CĂ ÎN ACEST MOMENT SUNT AMENDAȚI SAU PRIMESC AVERTISMENTE.

Dacă până și medicii, cei care salvează vieți și cei de care avem cea mai mare nevoie azi sunt atenționați că nu își pot manifesta credința public, că nu au voie sa iasă în fața Spitalului pentru că nu respectă distanța socială, ce să mai spună alții?

Oare, în spital, medicii respectă distanța socială? Sau, noi, toți cei care mergem la serviciu, respectăm întotdeauna distanța socială?

La Craiova nu au mai fost probleme când medicii au ieșit din spital așa cum vedem în link-ul de mai jos:

https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23820149-craiova-m…

DIN NEFERICIRE, ASTĂZI, UNII ÎNCEARCĂ SĂ FOLOSEASCĂ ACEST MOMENT PENTRU A PLĂTI DIVERSE POLIȚE!

LĂSAȚI MEDICII ÎN PACE! NU AU FĂCUT DECÂT SĂ ARATE UNEI ȚĂRI ÎNTREGI CĂ DUMNEZEU ESTE ULTIMA NOASTRĂ SPERANȚĂ CĂ ACEASTĂ PANDEMIE SE VA OPRI!

_________________
Ionuț Adrian Ghibanu este vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și lector dr. la Universitatea „Valahia”
Banner