Biserica și creștinii, ”ținte” pentru politruci: atac dement al unui membru Pro România

in Actualitate/Opinii by
Banner

Atac dement la adresa credincioșilor și a Bisericii! Supranumit Dottore, Plăvanul fără minte sau Pinocchio, Victor Ponta a transformat mini-partidul pe care îl conduce într-un soi de azil pentru tot ce are politica românească mai fetid. Faptul că în gruparea cu pricina Oracolul de Micloșani, Adrian Țuțuianu, ocupă o funcție importantă, spune multe despre ”proiectul” politic al lui Ponta. Și mai important, pe principiul dovedit infailibil ”cum îi turcu-i și pistolul”, membrii, militanții și susținătorii partidulețului în cauză au adoptat același soi de discurs, mustind pestilențial a lipsă de caracter și de elementară civilizație. Ba, chiar, atenți la semnalele transmise mai mult sau mai puțin discret de ”dulăii” de la vârf, potăile sar ca apucate să-și înfigă colții în pulpa celui indicat de șefii haitei.

Un astfel de episod nedemn a fost consemnat astăzi, când Biserica și creștinii ortodocși au fost ținta unui atac mizerabil, pe facebook. Pretextul injuriilor l-a constituit anunțul ministrului Vela privind acordul încheiat cu Patriarhia pentru a veni în întâmpinarea nevoilor spirituale ale credincioșilor.

Incidentul a fost semnalat de Vicarul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Pr. Ionuț Adrian Ghibanu, care a publicat pe o rețea de socializare un  răspuns la atacul în cauză, dar și un instantaneu cu mesajul militantului Pro România, care a provocat incidentul.

 

”Offff! Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac!
Sper să avem un Paște luminat, căci lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o!”
, scrie Vicarul Eparhial Ionuț Ghibanu.

”ISPITĂ ÎN SĂPTĂMÂNA PĂTIMIRILOR!?
PRO ROMÂNIA DÂMBOVIȚA A PUS TUNURILE PE BOR!?
Un membru al Pro România Dâmbovița a simțit nevoia să posteze mesajul de mai jos!
Nu este o surpriză, deoarece, în trecut, a mai făcut-o, însă câtă răutate poți acumula, mai ales în această săptămână, ca să poți refula în acest fel!?
Totuși, cel mai trist pentru mine este că o domnișoară, proaspătă speranță a politicii dâmbovițene, șefa tineretului Pro, precum și o distinsă doamnă profesor, director de Colegiu Național din Târgoviște, tot un lider Pro, gândesc la fel cu persoana în cauză și au dat like postării.
Sper să fie numai o “supunere” grăbită venită din obișnuința de a da like la orice vine de la liderii partidului, fără a trece prin filtrul minții lor, deoarece nu pot crede că și doamnele și domnișoarele din Pro Romania Dâmbovița gândesc la fel cu acest semen al nostru.
În final, rog pe domnul A.M. să-și asume și postările de pe diversele pagini de Facebook obscure, ca să le putem comenta. Dar, din păcate, nu va avea curaj să o facă, așa cum a făcut și azi.
Fiind sunat, domnul în cauză a avut tupeul să spună ca pagina nu-i aparține, însă știe el ca este a unui parlamentar dâmbovițean.
Offff! Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac!
Sper să avem un Paște luminat, căci “lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o!”
(Ionuț Ghibanu)

Cum era de așteptat, comentariile nu au întârziat, cititorii arătându-și indignarea față de atacul incalificabil și lipsit de noimă, mai ales că nici Biserica și nici creștinii nu poartă vreo vină pentru situația grea în care ne aflăm cu toții.

Din păcate, atacurile mizerabile, de genul celui amintit, reprezintă din ce în ce mai des unica ”armă” pe care unii politruci înțeleg să o folosească. Mizeria, abjecția, cleveteala ieftină, înjurătura sau insulta sunt singurele instrumente pe care acești ”oameni ai cavernelor” din politică le înțeleg și le folosesc. Iar reacția oamenilor de bun simț, civilizați, este foarte clară:

E.A: Niste nesimntiti. Sclavi in Germania trimitem, dar bisericile le tinem inchise. Rusine pnl, rusine pro romania!

CID: Violența – sub orice formă – este singura soluție a incompetenților.

CD: Cu noi Este Dumnezeu

AO: Un gest incontestabil venit în această perioadă aparte pentru fiecare! O astfel de atitudine sfidătoare la adresa Bisericii nu face nimic altceva decât să dezbine si sa îndrepte către ura si violență! Poporul român are nevoie de politicieni înțelepți, care sa îndemne la pace.

DMC: Doamna A. M. face un comentariu nefericit și incoerent față de situația în cauză

TE: Doamne, câta ignoranță ! Nu stiu cine a scris asta, dar ma intreb, intr-o situație limită , cand nu mai poate fi ajutat de nimeni , nu-si ridica ochii spre cer ? Acolo e singurul nostru ajutor !De acolo vine Lumina !!! Cum poți fi atat de orb ?

BI: Vai de ei ! Niște grobieni ieșiți din caverne !

AP: Din pacate aceasta saptamana a patimilor nu înseamna nimic pentru unii, deși sunt creștini ortodocși… Ce nu inteleg ei? Nu inteleg ca Biserica va birui întotdeauna pentru ca este condusă de Însuși Hristos Domnul care este si capul ei.

SN: Să mulțumim Bunului Dumnezeu că le-a luminat mintea și sufletul și ne putem bucura de Sfânta Lumină a Învierii Domnului Iisus. 👏 Să-l rugăm pe Domnul cel Bun s-i ierte și pe domnul A.M și pe (încă ) doamna director…..când spun lucruri cel puțin trăznite !

GV: Și ne mai mirăm de ce Pro România e tot mai mult în cădere!?
În stilul ăsta va rămâne cât de curând istorie!
Poate cei care il conduc vor lua atitudine și îi vor explica “stimatului domn” că nu BOR a învins restricțiile, ci sunt măsuri de bun simț pt ceea ce simt oamenii!
Cât despre poliție, de unde știe ea că împarte lumină?
Parcă astfel de dezinformări erau pedepsite drastic de autorități în Situatia de urgență, conform Ordonanțelor militare@

Banner