Corneliu Ștefan (PSD): ”Incompetența PNL distruge România!”(VIDEO)

in Economie/Politică/Social by
Banner

Efectele dezastrului economic, provocat de managementul defectuos al crizei COVID-19, încep să se arate, anticipând probleme foarte serioase pentru țară, amplificate de o guvernare haotică, incompetentă, susține președintele PSD Dâmbovița.

Deputatul Corneliu Ștefan a prezentat presei dâmbovițene ”cifrele incompetenței PNL”, respectiv date statistice pentru cele patru săptămâni scurse de la declararea stării de urgență.

Fie și simpla enumerare a efectelor negative, în plan economic și social, poate da fiori chiar celor mai greu impresionabili:

– peste 35.000 de hoteluri, pensiuni și restaurante au fost închise;

– peste 200.000 de șomeri;

– peste 1.000.000 de persoane în șomaj tehnic (cu diminuarea drastică a veniturilor!);

– peste 9 miliarde de lei (aprox. 2 miliarde de euro!) pierderi pe bursă;

– peste 11 miliarde de euro, pierderi înregistrate de firmele din România.

Inabilitatea guvernanților de a contracara efectele economice și sociale ale pandemiei a generat probleme și pierderi grave și în județul Dâmbovița, a punctat deputatul social-democrat.

Cel mai grav impact l-a avut asupra locurilor de muncă, implicit asupra capacității dâmbovițenilor de a-și asigura subzistența! Din cele 89.433 de contracte de muncă înregistrate la data de 15 martie, 3908 erau suspendate din motive cum ar fi creșterea copilului etc.

După mai puțin de o lună, pe 10 aprilie 2020, în Dâmbovița mai erau înregistrate 88.500 de contracte individuale de muncă, scăderea fiind nesemnificativă, de sub 900 de contracte. Însă diavolul se ascunde, nu-i așa, în detalii! După 4 săptămâni de ”luptă” împotriva COVID-19, în județul nostru se înregistrează 14520 de contracte de muncă individuale, suspendate! Sporul de aproximativ 11.000 de contracte suspendate reprezintă persoanele trimise în șomaj tehnic de firmele care nu își mai pot continua activitatea. De aici până la faliment, până la dispariția definitivă – inclusiv a locurilor de muncă – nu mai e decât un pas!

”Este tragic, nimeni nu vorbește de aceste firme, nimeni nu îi ajută în aceste momente”, avertizează liderul PSD Dâmbovița.

Nu doar situația locurilor de muncă în sine, este dramatică, în Dâmbovița. În județul atât de afectat de ”tranziția” post-revoluție, nu mai puțin de 31 de hoteluri, 152 de restaurante și 106 baruri au fost închise ca urmare stării de urgență! Una peste alta, mai mult de 5000 de locuri de muncă, suspendate. Cu amenințarea de a fi pierdute definitiv!

Banner