fbpx

Platformă de știri și opinii

“Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei”, primul festival online din România

in Actualitate/Cultură/Educație by
Banner

Sâmbătă, 11 aprilie 2020, la inițiativa Clubului Victorioșilor, a Teatrului “Junior” din Târgoviște și a formatorilor de cariere artistice, Viorica și Victor Mihalache, s-a desfășurat Festivalul Internațional “Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei”.

Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul V, iar dacă, până acum, festivalul se desfășura la Târgoviște, anul acesta, dată fiind situația generată de pandemia de coronavirus, totul s-a mutat online.
Astfel, prin intermediul aplicației ZOOM, aproximativ 30 de tineri și de mentori au ajuns, printr-un simplu click, în vechea cetate de scaun a Țării Românești.
Fiecare participant a prezentat momente artistice de calitate. Poezie, teatru, muzică, vocală, muzică instrumentală, toate s-au auzit din Muntenia până în Oltenia, până în Moldova de aici, dar și de dincolo de Prut și chiar și în Serbia, la Românii din Voivodina.

“Premieră națională!
Festivalul Internațional “Întâlnirea Mini-Vedetelor lângă Turnul Chindiei”, ajuns la ediția a V-a, s-a desfășurat on-line, în timp real, via o platformă de conferințe. A durat 3 ore și jumătate și a adunat în fața calculatoarelor concurenți și membri ai juriului din: Republica Moldova, Serbia, Germania și România (Dâmbovița, Prahova, Caraș-Severin, Ialomița, Buzău, Neamț și municipiul București). Secțiunile au fost: Muzică ușoară, Muzică populară, Etno, Instrumental, Teatru, Spunere de povești și Imitații.”, spun Viorica și Victor Mihalache, organizatorii Festivalului “Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei”.

Întâlnirea a fost una ca între prieteni, deși nu toți copiii și nu toți îndrumătorii se cunoșteau dinainte.

De asemenea, juriul a fost alcătuit din oameni valoroși, implicați și profesioniști în adevăratul sens al cuvântului când vine vorba despre actul artistic și despre buna organizarea a acestuia.

Așadar, cei care au jurizat și care au răsplătit prestațiile copiilor cu frumoase cuvinte, dar și cu sfaturi pentru viitor au fost: Radu Mihalache – compozitor, om de radio și muzicolog, Viorela Stoian – deținătoare a sute de premii internaționale și prezentator al Festivalului Internațional “Volare” – Piatra Neamț, Denisa și Viorel Stoian – directori ai Asociației Culturale “Star” – Piatra Neamț, organizatori de festivaluri pentru copii, Ovidiu Roșca – organizator de festivaluri turistice internaționale, Florin Racoci – realizator de emisiuni TV, prof. Viorica Mihalache – coordonator artistic al Clubului Victorioșilor, prof. Natalia Coliban – coordonator artistic al grupului “Vocile Primăverii” – Ciorescu, Republica Moldova, Kornel Mili – actor, prezentator al Festivalului de Teatru pentru Copii și Tineri “Arlechin” – Torac, Serbia și Ionel Chiriță – primarul comunei Padina, jud. Buzău și coordonator artistic al Grupului de Tradiții “Macoveiul”.

La finalul întâlnirii online, toți participanții au afirmat că, atunci când va fi posibil, se vor reuni la Târgoviște pentru a vizita împreună Turnul Chindiei și pentru a se bucura de prietenie.

Fiecare copil va primi, prin poștă, o diplomă sub forma unui atestat de vedetă, dar și un frumos trofeu, o altă premieră pentru festivalurile din România, acesta fiind un Turn al Chindiei realizat printr-o tehnică ultramodernă, printarea 3D, de către tânărul Cristian Dinu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Constantin Carabella” din Târgoviște.

Așadar, se pot face lucruri frumoase și din izolare!
Felicitări tuturor celor care au contribuit la această reușită: primul festival online din România!

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top