Deputat PNL: Piețele agroalimentare rămân deschise pentru producători!

in Economie/Politică by
Banner

Restricțiile de circulație și dificultățile rezultate din măsurile luate pentru combaterea coronavirusului, au creat probleme serioase și agriculturii, ramură a economiei vitală. Mai ales în astfel de vremuri tulburi!

Pentru a limita impactul negativ al măsurilor amintite, venind în sprijinul producătorilor agricoli amenințați cu falimentul, dar și pentru a asigura aprovizionarea cetățenilor cu produse proaspete, producătorii agricoli nu sunt opriți să-și vândă marfa în piețe!

Deputat de Dâmbovița, Cezar Preda reamintește dâmbovițenilor acest fapt, subliniind, însă limitele și regulile legale pe care producătorii trebuie să le respecte.

Dep. Cezar Preda: ”Pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență pentru producătorii agricoli persoane fizice care prezintă Atestatul de producător agricol și Carnetul de Comercializare, evident cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19! 

Este permis accesul în piețele agroalimentare și celorlalte categorii de producători agricoli care își desfășoară activitatea economică în sectorul agricol în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016, pentru obținerea unor produse agricole care sunt destinate vânzării pe piață și a Legii nr. 31/1990 privind Societățile comerciale cu modificările și completările ulterioare, având obligația respectării prevederilor legale în vigoare.”

Banner