Brănești: Probleme cu apa la Priboiu, după racordarea vecinilor din Glodeni!

in Actualitate/Administrație by
Banner

În popor se spune că facerea de bine e… destul de neplăcută pentru cel atins de morbul generozității. E drept, pilda creștină ne învață altceva. Însă pentru brăneștenii din satul Priboiu, înțelepciunea populară se dovedește mai potrivită.

De câțiva ani, administrația comunei Glodeni a pornit un adevărat război al declarațiilor și petițiilor împotriva vecinilor din Brănești, pe motiv că nu sunt lăsați să racordeze rețeaua de apă din Lăculețe la rețeaua brăneștenilor.

Primarul din Brănești, Ion Preda, a refuzat să dea curs solicitărilor imperative ale celor din Glodeni, explicând că astfel ar pune în pericol alimentarea propriilor cetățeni. Și cum rețeaua din Brănești este proprietate a comunei, fiind realizată cu ani buni în urmă prin fonduri SAPARD, lucrurile au rămas așa cum erau.

O dată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, a fost repusă pe tapet problema apei la Lăculețe.

Cedând presiunilor făcute asupra sa de la cel mai înalt nivel și pornind de la premisa că e omenește să îți ajuți vecinul la nevoie, administrația din Brănești a acceptat să permită conectarea rețelei din satul Lăculețe la rețeaua comunei Brănești. Iar problemele nu au întârziat să apară, conform proverbului amintit la început: presiunea din rețea a scăzut atât de mult, încât brăneștenii din Priboiu nu mai au căldură și apă caldă, centralele blocându-se din pricina lipsei de presiune! Sunt probleme serioase și la apa rece, spune primarul Preda. Fapt pentru care Primăria Brănești ia serios în calcul debranșarea vecinilor, dacă nu se găsește o soluție pentru protejarea propriilor cetățeni.

Situația este cu atâm mai frustrantă pentru locuitorii comunei Brănești, cu cât timp de mai mulți ani, administrația din Glodeni NU A FĂCUT NIMIC PENTRU REOVAREA PROBLEMEI, soluții existând! Însă e mai ușor să ceri să îți rezolve alții problema! Dacă primarul comunei Glodeni , în loc să arate cu degetul spre vecini, ar fi investit numai o câtime din timpul și energia consumate pentru a realiza o aducțiune de apă în satul Lăculețe, lucrurile s-ar fi aranjat de mult.

Când, însă, timp de 4 (patru!) ani nu faci NIMIC, dar acuzi pe alții și încerci să dai tentă politică…

Banner