Dacă nu ne omoară virusul, murim de foame?!

in Analize/Economie/Social by
Banner

Peste 950.000 de contracte de muncă suspendate și aproape 200.000 de contracte de muncă încetate până astăzi, 6 aprilie anno domini 2020. Aceasta este fotografia la zi a dezastrului de pe piața muncii. Așadar, peste 1.000.000 de job-uri (ca și) pierdute și serioase semne de întrebarea despre capacitatea guvernanților de a readuce piața munci la status quo ante.

Doar în ultima săptămână, perioadă în care guvernanții au fost preocupați să-și etaleze ”mușchii”, prin măsuri autoritariste care nu au nimic de-a face nici cu Constituția României, nici cu normele statului de drept – în plus, sunt fix ca o frecție la piciorul de lemn în lupta cu pandemia – aproape jumătate de milion de contracte de muncă au fost suspendate și alte peste 75.000 au fost încetate. Ridicând totalul la aproximativ 953.000 de contracte suspendate și 187.500 contracte încetate.

Semnalele de alarmă lansate de mediul antreprenorial, prin voci autorizate, au rămas fără ecou, surzenia Guvernului  frizând patologicul.

Valentin Calcan – președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, Mihai Daraban – președintele Camerei de Comerț a României sau fondatorul  ”Freedom Group”, Octavian Bădescu, sunt doar cei mai cunoscuți dintre cei care avertizează, de ceva vreme, în legătură cu pericolul pe care abordarea simplistă, unilaterală a crizei pe care o traversăm, îl reprezintă pentru societatea românească.

Mai devreme sau mai târziu, pandemia se va stinge și ne vom întoarce la preocupările noaste de dinainte. Doar că  s-ar putea să nu mai găsim mare lucru!, ne spun respectivii domni, îngrijorați de prăbușirea economică a țării.

Măsurile luate de Guvern au fost cu totul insuficiente și au întârziat nepermis, probabilitatea de a recupera ceea ce s-a pierdut fiind practic nulă. Cât și cum mai putem salva din economia României, câte din slujbele românilor mai pot fi salvate, sunt întrebări la care nici măcar Mama Omida nu ar putea răspunde cu o marjă de eroare rezonabilă. Pentru că mingea e în terenul guvernanților, iar aceștia nu par să înțeleagă ce li se întâmplă. CE NI SE ÎNTÂMPLĂ!

Banner