35 de cadre medicale de la Spitalul Universitar București, infectate cu coronavirus!

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Situație îngrijorătoare la Spitalul Universitar de Urgență București, unde aproximativ 110 persoane au fost confirmate pozitiv, în urma testărilor efectuate până astăzi.

Potrivit Grupului de Comunicare Specială, ar fi vorba de 35 de cadre medicale și 75 de pacienți. Datele furnizate de GCS acoperă perioada 22 martie – 6 aprilie.

În ultimele trei zile au fost confirmate trei cazuri noi, două în rândurile personalului medical și un pacient.

Situația de la Spitalului Universitar din București este agravată și de neînțelegerile și fricțiunile interne, între șefii mai multor secții, care pun în pericol funcționarea unității spitalicești. Pentru a restabili ordinea, managerul spitalului a cerut, luni, intervenția armatei! Managerul spitalului susține că o ”militarizare” a spitalului se impune atât pentru a lupta eficient împotriva virusului, cât și pentru restabilirii ordinii în spital.

Ministerul Sănătății a aprobat solicitarea, urmând ca Ministerul Apărării să aprobe detașarea unui număr de medici militari la Spitalul Universitar de Urgență.

Reamintim, că până luni la prânz, în România au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.

Banner