Când vorbim despre eroi, să nu-i uitam pe cei care țin economia în viață!

in Opinii/Social by
Banner

Mesajele de solidaritate, apreciere, recunoștință față de cei care luptă (la propriu!) cu virusul made in China sunt, desigur, normale, chiar obligatorii, dacă ne gândim în ce condiții își fac treaba și la ce riscuri se expun! Dar nu avem voie să uităm că în spatele lor sunt anonimii care merg zi de zi la locurile de muncă și, fără echipamente de protecție, fără bonusuri anunțate bombastic la tv și fără să fie transformați în vedete, țin pe picioare România. Sunt cei care muncesc în fiecare zi așa cum o făceau și înainte de criză. La fel de anonimi dar la fel de vitali pentru economia României.

Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, le transmite acestora un mesaj de solidaritate și susținere necondiționată. Într-o țară care a pierdut 20% din locurile de muncă (temporar, să sperăm!), povara menținerii economiei pe linia de plutire a rămas pe umerii celor care (încă) mai au un serviciu la care să meargă zi de zi.

Ei sunt cea de-a doua linie de apărare în lupta cu virusul, punctează Valentin Calcan, pe Facebook.

Dacă în mod cert, în Prima linie de luptă împotriva cumplitei pandemii sunt eroii sistemului medical, a Doua linie este ocupată de cei care lucrează în aceste zile în Economia României.
Când 1 din 5 salariați se află deja în șomaj tehnic, gândul meu de recunoștință se îndreaptă către cei 4 care continuă să lucreze. În câmp la lucrările agricole, pe camioanele de transport marfă, în fabrici, în orice companie mai mică sau mai mare, sunt oameni deosebiți care merg astăzi la serviciu.
Un gând bun pentru ei, să se întoarcă sănătoși acasă!
#StaiAcasă
 când nu ești #DeServiciu (Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița)

Banner