fbpx

Platformă de știri și opinii

Atenționare meteo-Cod galben de vânt și în Dâmbovița (duminică, 5 aprilie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii au emis o nouă atenționare de tip cod galben de vânt, care este valabilă pe aproape întreaga durată a zilei de duminică, 5 aprilie. Tot sudul și sud-estul țării (incluzând județul Dâmbovița) intră sub incidența atenționării. Patru județe vor fi sub atenționare și pe parcursul zilei de 6 aprilie.

Conform mesajului publicat de cei de la ANM:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Pe parcursul zilei de duminică (5 aprilie) vântul se va intensifica treptat în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum și în estul Olteniei, iar la rafală se vor atinge viteze cuprinse, în general, între 55 și 70 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp și în general la viteze mai reduse.

Atenționarea este valabilă în intervalul orar 8.00-21.00 (5 aprilie 2020)

În județele Caraș-Severin, Mehadinți, Tulcea și Constanță atenționarea este valabilă și pe parcursul zilei de 6 aprilie.

În județul Dâmbovița, sub incidența codului galben de vânt (5 aprilie) intră toate zonele de relief, cu excepția celei montane (nordul județului). Există și o veste bună pentru dâmbovițeni. Temperaturile maxime vor continua să crească, în zilele ce urmează. De la o maximă de 17 grade Celsius (duminică, 5 aprilie, la Târgoviște) se va ajunge și la temperaturi maxime de 22 de grade Celsius (vineri, 10 aprilie).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top