”Domnilor guvernanți, nu confundați comunicarea unitară cu cenzura!”

in Opinii/Politică by
Banner

Inabilitatea(!) Guvernului de a comunica în vreme de criză nu doar că alimentează isteria și panica la nivelul populației, dar generează teorii conspiraționiste care mai de care mai… fanteziste! Cea mai periculoasă urmare ar fi aceea ca, pe fondul informațiilor corecte și transparente, în sânul populației să se înrădăcineze un fals sentiment de siguranță. Pornind de la raportările triumfaliste ale guvernanților, populația ar putea crede că măsurile de prevenire sunt inutile sau voit exagerate, ceea ce i-ar determina să adopte un comportament periculos pentru ei și pentru cei din jur!

Pentru a elimina orice  problemă potențial cauzată de secretomania (sau incompetența?!) Guvernului, opoziția cere transparență totală în ceea ce privește situația din țară.

Printr-o scrisoare deschisă adresată guvernanților, PSD cere punctual răspunsuri la 10 întrebări menite a asigura o bună informare pentru cetățeni:

”Domnilor guvernanți, nu confundați comunicarea unitară cu cenzura! Nu confundați restricțiile din timpul unei crize cu dictatura!

Ascunderea, omisiunea sau prezentarea cu întârziere a unor informații de interes public nu au nicio legătură cu gestionarea unitară a comunicării oficiale în timp de criză!

Oamenii au dreptul să știe ce se întâmplă! PSD solicită Guvernului să prezinte urgent următoarele informații de interes public:
1. Cine face parte din Grupul de Comunicare Strategică și cine îl coordonează? Cine răspunde pentru informațiile eronate transmise de acest grup?
2. Numărul actualizat de persoane TESTATE, CARANTINATE, IZOLATE, INFECTATE, VINDECATE, DECEDATE, pe fiecare LOCALITATE ȘI JUDEȚ, după adresa de domiciliu a persoanelor din fiecare categorie.
3. Numărul actualizat al cadrelor medicale (distinct pe fiecare categorie) TESTATE, CARANTINANTE/IZOLATE, VINDECATE, dacă va fi cazul DECEDATE, pe fiecare SPITAL, LOCALITATE ȘI JUDEȚ, după adresa unității medicale.
4. Numărul actualizat de teste PCR achiziționate, disponibile, aflate în procesare, comunicate pacienților PENTRU FIECARE ZI de după alerta OMS din 22 ianuarie, pe fiecare UNITATE MEDICALĂ, LOCALITATE ȘI JUDEȚ, după adresa unității medicale.
5. Numărul actualizat de pacienți UNICI testați, pentru fiecare zi de după alerta OMS din 22 ianuarie, pe fiecare localitate și județ, după adresa de domiciliu a pacienților.
6. Numărul actualizat de aparate de procesare a testelor, puse în funcțiune (active!) în fiecare zi de după alerta OMS din 22 ianuarie, pe fiecare județ, după adresa unității în care funcționează fiecare aparat.
7. Numărul actualizat al cadrelor medicale/de cercetare care sunt implicate în colectarea, procesarea și comunicarea rezultatelor testelor, pe fiecare zi de după alerta OMS din 22 ianuarie.
8. Evoluția stocurilor de echipamente de protecție a cadrelor medicale, în fiecare zi de după învestirea Guvernului Orban din 4 noiembrie 2019, defalcat pe combinezoane, măști chirurgicale, măști de protecție (FFp2 și FFp3), mănuși de unică folosință, echipamente pentru protecția ochilor și dezinfectanți.
9. Câți cetățeni români din Italia, Spania, Franța, Germania au revenit în România, după 31 ianuarie 2020? Câți dintre ei au fost #testați, câți au fost trimiși în #carantină și câți în #izolare?
10. Ce măsuri a luat Guvernul pentru a se asigura că persoanele aflate în izolare la domiciliu în #mediulrural respectă condițiile impuse? (numărul total de posturi de pază, numărul total de controale/verificări etc.)”

Sursa: Facebook PSD

Banner