Corneliu Ștefan: Trebuie să ajutăm toate localitățile din județ!

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Consilierii PSD au convocat o ședință extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, pentru adoptarea unor proiecte de hotărâre vizând sprijinirea localităților din județ în lupta pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Inițiativa îi aparține președintelui PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, care a declarat că primarii dâmbovițeni, indiferent de culoarea politică, au nevoie de sprijin financiar pentru a implementa toate măsurile care se impun pentru combaterea efectelor pandemiei. Fără sprijin financiar, primăriile nu au resurse pentru această acțiune vitală, iar cei care au de suferit sunt cetățenii.

Proiectele pe care social-democrații le vor adopta la ședința extraordinară de săptămâna viitoare, vizează sumele neangajate și neutilizate de Consiliul Județean, care ar urma să fie transferate în Fondul de Rezervă, de unde, conform celui de-al doilea proiect, ar urma să fie alocați primăriilor din județ, care au mare nevoie de sprijin financiar!

Deputatul Corneliu Ștefan a subliniat că banii vor ajunge în toate localitățile din județ¸indiferent de filiația partinică a primarului: ”sănătatea nu are culoare politică”!

Banii pe care CJD îi va aloca localităților din județ vor fi folosiți pentru combaterea răspândirii comunitare a coronavirusului, în condițiile în care Guvernul a pasat responsabilitatea luptei cu virusul către autoritățile locale, fără însă a asigura și finanțarea pentru susținerea obligațiilor ce le-au fost atribuite.

”După cum am mai declarat, lupta împotriva răspândirii COVID-19 trebuie să fie un efort comun, al tuturor, pentru că sănătatea oamenilor nu are culoare politică.
După cum știți, greul este suportat de autoritățile locale, pentru că toate cheltuielile au fost transferate de Guvern către primării.
Fără un ajutor financiar consistent acordat primăriilor, primii care vor avea de suferit vor fi cetățenii județului nostru”
, a declarat dep. Corneliu Ștefan.

Săptămâna următoare se va convoca, de către secretarul județului, ședința extraordinară a CJD, unde vor fi supuse votului consilierilor cele două proiecte de hotărâri.

Corneliu Ștefan nu are emoții în ceea ce privește rezultatului: ”Sunt convins că și consilierii județeni ai Partidului Național Liberal vor achiesa la această idee, pentru că aceste sume se vor împărți în tot județul Dâmbovița, nu doar în localitățile care sunt conduse de primari Partidului Social Democrat.

Banner