PETRE: În plină pandemie, se fură… ca-n codru! Cu largul concurs al ministrului Alexe

in Opinii/Politică by
Banner

Faptul că, în plină criză fiind, economia țării este aproape blocată – dar se taie și se exportă furibund pădurile patrie, este scandalos! Chiar mai scandalos decât atât, cel care ar trebui să protejeze pădurea, se comportă aidoma lupului pus paznic la stână!

Liderul ALDE Dâmbovița semnalează un fapt ce nu poate fi trecut cu vederea nici măcar în această perioadă, când guvernanții ne vor sub obroc, în case… probabil pentru a nu vedea ce se întâmplă în jur?!

Jaful de proporții epice, căruia îi cad victime pădurile României, se face cu complicitate… sus-pusă, transmite Ionel Petre, care spune despre Costel Alexe, ministrul de la Mediu, că s-a transformat din războinicul pădurilor în complicele tăietorilor.

Ionel Petre, fost subsecretar de stat și vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, este un bun cunoscător al situației din domeniu, despre care a vorbit în repetate rânduri, în trecut.

IONEL PETRE: ”Apărăm pădurea doar atunci când ne interesează! Acesta ar trebui să fie moto-ul ministrului Mediului, Costel Alexe!

Și-a construit o imagine de mare protector al pădurilor, de un războinic împotriva poluatorilor, însă acum vedem că toate acțiunile ministrului Mediului au fost doar acțiuni de imagine și nimic mai mult. Atunci când camerele nu mai sunt pe el și nu mai are cu ce se lăuda sau profita, Costel Alexe se transformă din „războinicul pădurilor” în complicele tăietorilor!

Acum, toți ochii fiind ațintiți către știrile cu coronavirus, Costel Alexe a lăsat-o mai moale cu grija pentru copaci și s-a orientat către apărarea mafiei lemnului. Cel mai elocvent caz este cel dezvăluit de o colegă de partid cu Costel Alexe, fosta senatoare Mihaela Popa, cea care arată că partenerul de plantat copaci ai lui Iohannis și Orban nu este străin de afacerea care stă în spatele tăierii pădurii Bârnova – Dobrovăţ, sit Natura 2000. Conform presei locale din Iaşi, miza afacerii este de 1 milion de euro făcuţi peste noapte de firma unui taximetrist.
Ipocrizia „marelui salvator” al pădurii este aceea că ne dădea asigurări că va urmări fiecare arbore din pădurile României. În schimb, ce vedem în plină pandemie de coronavirus? Camioane încărcate cu copaci tăiați! Nimeni nu îi deranjează pe tăietorii din păduri! Restricțiile, domnule Alexe, se aplică doar pentru unii? Sau pe timp de pandemie, Ministerul Mediului a luat o pauză?
https://www.stiripesurse.ro/in-vreme-de-pandemie-sub-ochii-…

#mediu #paduri #responsabilitate #lemn

 

Banner