Există viață și după COVID: Pucioasa semnează un nou proiect de finanțare!

in Actualitate/Administrație by
Banner

Pandemie sau nu, problemele majore ale României rămân aceleași. Iar strădania pentru rezolvarea lor nu trebuie anulată sub pretextul pandemiei, așa cum se pare că înțelege Guvernul să procedeze.

La nivelul localităților, jocurile politice nu au nicio noimă, singura cale de rezolvare a problemelor comunității fiind totala, deplina implicare a administrației locale. Un adevăr pe deplin înțeles la Pucioasa, unde, deși administrația orașului este implicată 100% în lupta împotriva virusului chinezesc (Spitalul Orășenesc Pucioasa este, de altfel, una dintre unitățile sanitare care ar urma să fie în prima linie), nu sunt neglijate nici proiectele importante de investiții ale orașului.

Constantin Ana, primarul orașului, anunță semnarea celui de-al 11-lea contract de finanțare pentru proiecte derulate în urbe. În fotografiile care însoțesc anunțul, primarul Ana apare alături de directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, ambii purtând echipament de protecție – o imagine sugestivă, care ne transmite că viața merge înainte și, fără a ignora siguranța proprie și a celorlalți, trebuie să mergem mai departe pe drumul dezvoltării localității.

Proiectul al cărui contract de finanțare a fost semna azi, vizează ample lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a unei școli importante pentru oraș, Liceul Tehnologic.

Primarul Constantin Ana a dezvăluit și câteva detalii ale proiectului, despre care spune că este unul de suflet

 ”Cu masca sau fara masca tot cei mai perseverenti suntem!!!

Astazi am semnat la sediul ADR Sud Muntenia Contractul devfinantare pentru unul dintre proiectele la care tin foarte mult și pentru care ne-am zbatut extraordinar de mult!

Dar masca nu ma lasa sa imi arat satisfactia!!!

Cateva cuvinte despre proiectul “REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA LICEULUI TEHNOLOGIC PUCIOASA” depus pe AXA 10.2:

Investițiile în Liceul tehnologic Pucioasa vor contribui la asigurarea condițiilor necesare pentru o pregătire cât mai eficientă a elevilor din zona orașului Pucioasa, în special în domeniile solicitate pe piața forței de muncă din această zonă, pentru care se realizează școlarizarea respectivă.

Prin proiect se va realiza reabilitarea, modernizarea și extinderea Liceului Tehnologic Pucioasa:

– lucrări de consolidare a fundațiilor;
-refacere instalații electrice, sanitare, termice, curenți slabi și finisaje;
– reabilitare termică, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie PVC;
-extinderea corpurilor C1 și C2, prin supraetajarea corpurilor anexă;
– refacerea acoperișului corpului principal și realizarea acoperișului;
-refacerea împrejmuirii liceului;
– refacerea pavajului perimetral al clădirii liceului;
– amenajarea celor 1.300 mp de spații verzi existenti în curtea liceului și plantarea de arbori;
– se vor asigura dotări, utilaje, echipamente tehnologice și funcţionale pentru: atelier mecanică de montaj, întreținere și reparații, laborator electronică și automatizări, laborator informatică, atelier prelucrare lemn și atelier textile.

Valoarea proiectului: 9.467.560,13 lei din care, cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este de 2%.

Durata de implementare: 33 luni.”(Constantin Ana)

 

Banner