fbpx

Platformă de știri și opinii

Cristian Stan: Ieșiți numai pentru motive absolut justificate!

in Actualitate/Administrație by
Banner

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, transmite noi informații despre măsurile de combatere a COVID-19. Au fost dezinfectate aproximativ 700 de scări de bloc din Târgoviște, urmând ca până la finele acestei săptămâni să se realizeze această acțiune și în restul cartierelor din oraș.

“Ne aflăm la Clubul Pensionarilor din municipiul Târgoviște. Nu, nu ne aflăm la o unitate de pompieri, însă având în vedere eforturile pentru combatereaCOVID-19, administrația publică localăa pus la dispoziția ISU Dâmbovița Clubul Pensionarilor, de asemenea, și sala de atletică grea din spatele blocurilor C din centrul municipiului Târgoviște. Iată că efortul administrației publice locale tâtgoviștene înseamnă nu numai dezinfectarea scărilor de bloc.

Menționăm că în acest moment, în aproximativ trei zile am reușit să dezinfectăm nu mai puțin de 700 de scări de bloc, de fapt, cu exactitate, 686 de scări de bloc.

Urmează ca până la finalul acestei săptămâni toate scările de bloc din municipiul Târgoviște să fie dezinfectate. Este un efort mare atât din punct de vedere bugetar, cât și din punct de vedere al resurselor umane pe care administrația locală târgovișteană îl face, un efort care, credem noi, este deosebit de important în această perioadă. Până acum s-a reușit dezinfectarea scărilor de bloc din Aleea Trandafirilor, din cartierul CFR, din microraioanele XI, XII, cartierele Vlad Țepeș, respectiv Petru Cercel, cartierul Mihai Viteazul – micro IX. Astăzi se merge pe microraionul nr VIII, de asemenea, cartierul Matei  Basarab. Este vorba despre fostele microraioane nr. II și nr. III. Astăzi s-a intrat în cartierul Radu cel Mare – microraionul nr IV. Sperăm ca astăzi să reușim să finalizăm microraioanele IV – V, mâine să continuăm cu celelalte zone. Este vorba despre microraionul nr VI, un microraion destul de mare unde cred că mâine vom reuși să ajungem.

De asemenea, vrem să ajungem în Sagricom, vrem să ajungem în toate zonele din municipiul Târgoviște, astfel încât să putem să combatem eficient această pandemie. De asemenea, a început și montarea dispenseerelor în scările de bloc. A început și alimentarea cu gel a acestor dispenere. Avem aproximativ 1400 de scări de bloc în municipiul Târgoviște, deci efortul este unul destul de substanțial însă reușim să facem față tuturor provocărilor de acst tip.

Mai precizez faptul că foarte mulți târgovișteni m-au întrebat despre investițiile pe care le avem, ce se întâmplă cu aceste investiții. Se continuă 100% investițiile cu finanțare europeană, se continuă într-un ritm destul de ridicat investițiile cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Sigur că investițiile care sunt pe bugetul propriu cunosc o diminuare a ritmului în contextul în care foarte mulți bani din bugetul propriu, bani pe care nu ni-i planificasem pentru această activitate, intră către această zonă de combatere a pandemiei. 

Norocul pe care îl avem este că avem foarte multe proiecte cu finanțare europeană, avem multe proiecte cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, speră să reușim să ne atingem toate obiectivele și din punct de vedere investițional în această perioadă care este o perioadă destul de delicată din toate punctele de vedere. 

Foarte mulți oameni mă întreabă legat de posibilitatea de deplasare în municipiul Târgoviște sau în afara municipiului Târgoviște. Da, vă puteți duce la serviciu chiar dacă este în afara municipiului Târgoviște sau puteți veni dintr-o altă zonă la serviciu în municipiul Târgoviște, cu condiția să aveți legitimație de serviciu sau declarație pe propria răspundere.

Da, puteți îngriji bătrânii care sunt în afara municipiului Târgoviște. De asemenea, cu condiția să aveți declarațiile de rigoare. Da, puteți face cumpărături în municipiul Târgoviște, însă cumpărăturile trebuie făcute în jurul domiciliului, de asemenea, să aveți declarația pe propria răspundere.

De asemenea, puteți să mergeți spre exemplu la bancă, să plătiți ratele, puteți merge să scoateți bani de la bancomat, cu condiția să mergeți la cea mai apropiată unitate bancară unde se poate face lucrul acesta, să aveți declarație pe propria răspundere și, de asemenea, dacă nu puteți realiza aceste operațiuni online.

Sunt foarte multe întrebări. Grupul de Comunicare Strategică, de altfel, a și dat publicității un set de întrebări cu răspunsuri deja realizate pentru a putea lămuri această situație. 

Vorbeam despre efortul bugetar, am văzut că în ziua de azi sunt foarte mulți care își arogă foarte multe merite în legătură cu combaterea acestei situații foarte delicate. Dragi târgovișteni, dumneavoastră combateți această pandemie, în contextul în care măsurile de dezinfecție  în proporție de 100 % sunt realizate cu bani de la bugetul local, mă refer atât la dezinfecția scărilor de bloc , cât și la dezinfecția străzilor. Vom continua aceste măsuri, cumpărarea dispenserelor, totul se realizează cu banii dumneavoastră pentru dumneavoastră. Așa că cei care-și arogă alte merite, eu știu, din zona guvernamentală ș.a.m.d, ar trebui să se gândească de două ori înainte să spună același lucru și să ne sprijine în mod efectiv și real dincolo de impunerea unor interdicții. Primesc foarte multe declarații legate de prezența pe străzi ș.a.m.d. Spun că administrația locală nu mai gestionează în această perioadă Poliția Locală. Eu nu pot decât să preiau sesizările de la dumneavoastră.

Cred că este absolut necesară, deși poate părea destul cam târzie, plafonarea prețurilor la dezinfectanți și la alimentele de bază, în contextul în care deja se speculează foarte mult pe acest subiect. Prețurile au crescut, unele și de sute de ori față de perioada similară de acum două luni, lucru care este inadmisibil.

Decretul de instituire a stării de urgență permite plafonarea prețurilor la alimentele de bază, plafonarea prețurilor la medicamente, dezinfectanți, lucru care ar trebui să se realizeze de urgență. 

În final, fac din nou un apel să rămâneți acasă, să ieșiți numai pentru motive absolut justificate pentru că următoarele două-trei săptămâni sunt cruciale în ceea ce înseamnă combaterea eficientă  a acestui virus, virus care face foarte multe victime în țări precum Italia, Spania, SUA, Marea Britanie ș.a.m.d, cu precizarea că începând de ieri foarte multe țări au fost introduse pe lista roșie, deci se intră direct în carantină. Spre exemplu, pentru venirea din Germania, Anglia, Belgia ș.a.m.d, nu se mai ia măsura izolării la domiciliu, ci se intră direct în carantină instituționalizată. Poate că este un lucru bun, dar ce e mai important depinde de noi , trebuie să rămânem acasă, să respectăm regulile privind distanțarea socială și cu responsabilitate, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reuși să trecem peste această perioadă.

Multă sănătate! Doamne ajută!”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top