Cezar Preda, ”palmă” pentru bancheri: ”Ați auzit vreo bancă să doneze ceva?”

in Actualitate/Opinii/Social by
Banner

Amploarea isteriei provocată de coronavirus este depășită doar de solidaritatea născută în aceste vremuri tulburi. Că vorbim de teledon-uri, campanii de donații inițiate pe Facebook, sau donații însumând milioane de euro, din partea firmelor, organizațiilor, partidelor sau din partea unor vedete din sport, românii au dovedit că știu să se mobilizeze când ne ajunge cuțitul la os. Dar, cum se întâmplă totdeauna, trebuie să fie și excepții. Notabile. În acest caz, ”excepția” o constituie tocmai cei care fac profituri colosale pe spatele românilor: bancherii!

Într-un mesaj publicat pe Facebook, deputatul liberal Cezar Preda îi desființează pe bancherii din România care, deși fac ”profituri colosale”, nu au ”sărit” să doneze măcar o firimitură din acele profituri.

Deputatul Cezar Preda îl taxează și pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru imobilism și lipsă de reacție în acest caz.

”În țara asta lovită de pandemie, toată lumea, solidară, Donează! De la pensionar la milionar, de la patriarh la călugăr, de la liber profesionist la militar, toți au sărit în ajutor! Ați auzit însă vreo bancă să sară și să doneze o firimitură din profiturile colosale? Ceva bani, ceva, materiale de protecție, ceva bonusuri pentru medici, asistente, infirmiere…!!!! Nuuu! Alo, d-nu Isărescu, mobilizarea!!!!”

(Cezar Preda)

Banner