PETRE: “Câinele de pază al societății este trimis “la coteț”!

in Opinii/Politică/Social by
Banner

Călcând apăsat în gropi, ministrul Marcel Vela reușește să-și pună în cap cetățenii, presa, adversarii politici și colegii de partid deopotrivă! Maniera incalificabilă în care ministrul liberal înțelege să comunice prin intermediul media –altminteri oricum nu o poate face – a stârnit vii reacții publice, amplificate de incapacitatea aceluiași personaj de a gestiona criza gravă care s-a abătut asupra țării noastre.

Șirul de Ordonanțe insipide și fanfaronada măsurilor ”ferme” – în fapt absolut debile – luate de Guvern, dezastrul din sistemul de sănătate și incapacitatea de a asigura minime mijloace de protecție pentru cei aflați în prima linie de luptă cu virusul, ca și licitațiile ”cu cântec”, prin care se transferă pe repede înainte milioane de euro unor firme care nu au nimic în comun cu domeniul sanitar, au făcut din Vela unul dintre cele mai detestate personaje ale actualei guvernări.

Un alt motiv pentru care Marcel Vela are mari șanse să intre în galeria celor mai stupizi miniștri de interne din câți a avut România vreodată, îl reprezintă războiul declanșat de personaj împotriva presei.

Titularul de la Interne pare să nu fi înțeles că, în România, prostia și incompetența autorităților omoară la fel de sigur ca boala, iar pumnul plasat în gura presei nu rezolvă criza – dimpotrivă!

Mai nou, Vela amenință cu dosare penale jurnaliști și posturi de televiziune. Pentru că, nu-i așa, libertatea presei e bună doar când jurnaliștii critică adversarii PNL, nu și atunci când vorbesc despre incompetența criminală puterii!

Reacțiile nu au întârziat iar zilele ce vin se anunță deosebit de interesante, prin prisma dezvăluirilor care, cu certitudine, nu vor întârzia. Pentru că presa din România nu a fost pusă cu botu pe labe, cum visează mărunții dictatori reșapați de prin Guvern!

Și politicul a fost inflamat de atitudinea lui Marcel Vela. Ionel Petre, liderul foarte activ al ALDE Dâmbovița, deplânge comportamentul abuziv al ministrului liberal, pe care îl acuză că încearcă să pună botniță presei libere.

PETRE: “Câinele de pază al societății” este trimis “la coteț” de către Ministrul liberal, Marcel Vela! Jurnaliștii, singurii care informează populația, în această perioadă de cenzură absolută din partea autorităților, sunt amenințați cu dosare penale de către cel care le recomandă primărilor să facă “dezinsecție” în scările de bloc. Presa a trecut cu vederea toate greșelile și s-a axat pe informarea corectă a oamenilor, în timp ce mai marii “specialiști” se ocupă doar să amenințe și să arunce cu noroi.

Prin situația de la Suceava s-a demonstrat clar că lipsa de informare ucide, însă autoritățile nu s-au învățat minte și persistă în erori. Continuă să bage pumnul în gură mass-mediei, cu care duce o luptă inexplicabilă. Jurnaliștii nu au devenit muți în fața lor, ba din contră, vocea cu care reprezintă opinia publică a devenit mult mai puternică!
Se chinuie să facă rost de informații, își riscă sănătatea pentru că autoritățile sunt depășite de situație și își dau interesul doar pentru a ascunde situația reală în care a afundat coronavirusul și țara noastră.

P.S. Pentru ca dl. Marcel Vela, detestatul ministru de interne să înțeleagă cum stau lucrurile:

Există Watchdog press – presa pe post de câine de pază al democrației; și există Lapdog press – presa care îi place ministrului, aia care îi linge mâna pentru câțiva firfirei și care sare la gâtul adversarilor, la comandă.

Banner