fbpx

Platformă de știri și opinii

Ministerul Educației a publicat teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

in Actualitate/Educație by
Banner

Mai multe modele de teste pentru examenul de Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională au fost publicate luni, 30 martie 2020, de către Ministerul Educației.

Testele au fost realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, instituția din Minister care concepe subiectele tuturor examenelor.

Subiectele sunt publicate fără baremele de evaluare și notare, acestea urmând să fie făcute publice vineri, 3 aprilie, după cum informează instituția.

Modelele de teste vin la scurt timp după ce Monica Anisie, Ministrul Educației, a exclus scenariul înghețării anului școlar și a declarat, pentru Edupedu.ro, că “foarte curând, în funcție de evoluția situației la nivel național privind pandemia COVID-19, vom transmite oficial datele referitoare la reluarea cursurilor și la situația examenelor naționale“.

“În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale. Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile. Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala (TVR) vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare“, transmite Ministerul Educației.

“Președintele Consiliului Național al Rectorilor, fostul ministru Sorin Cîmpeanu, a declarat în urmă cu o săptămână că cele trei scenarii probabile, la care se lucrează la Ministerul Educației în prezent, nu implică înghețarea anului școlar. Contactat de Edupedu.ro, Cîmpeanu a declarat că cel mai optimist scenariu care ar putea fi luat în calcul este cel în care anul școlar se reia la începutul lunii mai, iar cel mai pesimist – cel în care examenele naționale și admiterea la facultate vor fi la finalul lunii august, jumătatea lunii septembrie.”, scrie Edupedu.ro.

Modele de teste propuse de Ministerul Educației le puteți descărca de aici, de pe Edupedu.ro.

Sursa: Edupedu.ro

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top