fbpx

Platformă de știri și opinii

Prinși cum voiau să vândă dezinfectanți, mănuși și măști la suprapreț

in Actualitate by
Banner

Joi, 19 martie 2020, mai mulți indivizi din București au fost prinși de polițiști cum se pregăteau să câștige sume importante de bani din vânzarea de dezinfectanți, mănuși, măști și ochelari de protecție, nu oricum, ci la suprapreț.

“Au vrut să profite din plin de situația actuală și au achiziționat mănuși, dezinfectant și ochelari de protecție pe care intenționau să le vândă la suprapreț.

Acum, când este atâta nevoie de astfel de materiale de protecție, unii s-au gândit că pot profita de acest lucru pentru a se îmbogăți.

Astăzi polițiștii și jandarmii bucureșteni au descins la acești indivizi unde au găsit peste 10.000 de perechi de mănuși, 9000 de măști, 600 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și mâini și 240 de ochelari de protecție.”, anunță MAI.

Produsele confiscate vor fi distribuite în spitale, acolo unde este atât de mare nevoie de astfel de materiale.

Suspecților le-au fost întocmite dosare penale, iar acțiunea de depistarea a celor care încearcă să profite în această perioadă continuă, astfel că au mai fost confiscate 1.000 de perechi de mănuși, 4.500 de măști, 300 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și mâini și 60 de ochelari de protecție.

Zilele trecute, pe o rețea de socializare a circulat o fotografie în care se putea observa cum într-un magazin, dedesubtul unei sticle de spirt medicinal, era afișat prețul de 59,99 de lei, semn că mulți comercianți profită în această perioadă și cresc excesiv prețul unor produse care, în mod obișnuit, pot fi cumpărate cu mai puțin de zece lei.

Autoritățile au început să ia măsuri, iar verificările continuă inclusiv online, foarte multe site-uri propunând spre vânzare produse sanitare la suprapreț.

Cei care vor fi surprinși încercând să câștige sume importante de bani din comercializarea ilegală de produse de acest gen, nu numai că vor primi sancțiuni, dar vor fi și cercetați penal riscând să ajungă după gratii.

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top