fbpx

Platformă de știri și opinii

Premierul României anunță noi modificări în Codul Penal

in Actualitate by
Banner

Joi, 19 martie 2020, de la ora 10:00, Premierul României a făcut noi declarații de presă prin videoconferință.

Ludovic Orban a comunicat ultimele hotărâri luate după ședința de Guvern care a durat până în jurul orei 3 dimineața. Au fost adoptate noi măsuri pentru sprijinirea companiilor pe perioada stării de urgență.

De asemenea, Ludovic Orban anunță că s-a modificat Codul Penal, iar câteva dintre schimbările menționate de Premier le vom nota mai jos:

“Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații referitor la epidemie, de exemplu când un cetățean revine în țară și nu spune adevărul despre localitatea de unde vine. Infracțiunea va fi pedepsită cu închisoarea.

Cine nu respectă carantina și măsurile dispuse de autorități, va avea dosar penal. Datoria primordială a guvernului este să apere sănătatea cetățenilor. Vom lua măsuri oricat de dure pentru a-i pedepsi pe cei care nu le respectă.

Omisiunea de a da date. Daca cineva nu dă informații complete privitor la cei cu care a intrat în contact, se poate constitui dosar penal.

Înăsprim pedepsele pentru a-i sancționa pe cei care nu înțeleg că trebuie să respecte toate măsurile luate de autorități, pentru că altfel riscă să pună în pericol viața cetățenilor.”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top