fbpx

Platformă de știri și opinii

COVID-19| CONAF susține furnizarea gratuită de apă, energie electrică, gaze și combustibili

in Actualitate/Social by
Banner

Duminică, 15 martie 2020 Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a transmis o scrisoare deschisă Președintelui României Klaus Iohannis și Primului Ministru Ludovic Orban prin care solicită și:

1. Susținerea furnizării de apă, energie electrică, gaze și combustibili pe toată perioada până la eradicarea pandemiei, cu o marjă de extindere de 3 luni, în mod GRATUIT, pentru a stimula revenirea imediată a populaței și agenților economici din pierderile suferite în perioada de inactivitate economică.

Prin DECRETUL privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, conform art. 13 și art.15 s-a decis:

Art. 13 – Se vor dispune măsuri pentru asigurarea continuității în aprovizionare, respectiv extracție, producție, procesare, transport, distribuție, furnizare, mentenanță întreținere și reparații a resurselor și materiilor prime și/sau semiprocesate necesare funcționării corespunzătoare a sistemului energetic național, precum și asigurarea continuității funcționării acestuia și a tuturor serviciilor de utilitate publică.

Art. 15 – Pe perioada stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică (energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți etc.), în limita prețului mediu din ultimele 3 luni înaintea declarării stării de urgență.

„Așadar în acest moment am obținut asigurarea că dacă se impune se pot dispune măsuri de plafonare a prețurilor aferente furnizării utilităților publice, o măsură extrem de bună în contextul în care cursul leu/euro poate avea fluctuații semnificative! Vă mulțumim tuturor pentru susținere și încurajare!”, transmite CONAF.

Sursa: Facebook CONAF 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top