fbpx

Platformă de știri și opinii

COVID-19| Românii care vin din țări cu peste 500 de cazuri, izolați la domiciliu

in Actualitate by
Banner

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a anunțat o nouă măsură de prevenire a împrăștierii coronavirusului. Este vorba despre hotărârea nr. 10, din 14 martie 2020.

Astfel, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat următoarele decizii:

-se aprobă instituirea izolării la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară, pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecții cu COVID-19, începând de astăzi (duminică, 15 martie), ora 21:00, ora intrării în România, fie pe cale rutieră, fie pe cale aeriană.

-se va extinde măsura carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, la propunerea grupului de suport tehnico-științific, privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

De asemenea, o altă măsură constă în obligația Inspectoratelor Teritoriale de Muncă de a verifica dacă angajatorii respectă hotărârea nr. 7 din 11.03.2020, a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, și anume decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă.

Un alt articol important prevede suspendarea organizării și a desfășurării târgurilor de autoturisme.

“Urmează zile complicate pentru cei din teren: pentru medici, pentru personalul din unitățile sanitare, dar și pentru pompieri, polițiști și jandarmi. Vreau să le mulțumesc și lor pentru implicare și să îi asigur că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a le asigura resursele. Dumneavoastră, cetățenii, puteți sprijini efortul nostru, al tuturor, rămânând acasă. Vă asigur că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a gestiona orice problemă apărută, iar profesioniștii din toate instituțiile vor găsi cele mai bune soluții pentru români. Suntem o națiune puternică, haideți să arătăm împreună acest lucru!” a spus Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, la finalul declarației de presă din 15 martie 2020.

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top