fbpx

Platformă de știri și opinii

Abuz cu iz penal: concurs cu ”dedicație” la C.J. Dâmbovița

in Actualitate/Administrație by
Banner

Pe modelul ”de ce n-ai șapcă”, pentru funcțiile din Consiliul Județean Dâmbovița vor putea concura doar absolvenții anumitor specializări – cel mai adesea cu puțină sau deloc legătură cu domeniul de activitate!

Că administrația publică este împănată de habarniști, urechiști, lipitori de afișe sau pila cuiva, nu mai este nici un secret. După cum ar fi lipsit de sens să sperăm că vom scăpa din marasmul în care ne zbatem, atât timp cât numirile in funcții se fac pe cu totul alte criterii decât competența și capacitatea cuiva de a excela pe un post sau altul.

Cel mai tragic aspect în toată aceste poveste este că legile sunt în așa hal croite (PROST!), încât și cele mai grosolane abuzuri pot îmbrăca haina legalității, atunci când indivizi lipsiți de scrupule se folosesc de funcțiile deținute pentru a mima corectitudinea… chiar dacă se vede cu ochiul liber de pe lună, că e o mojicie!

Cel mai recent exemplu de acest soi îl reprezintă maniera în care înțelege Consiliul Județean Dâmbovița să rezolve problema interimatului de la conducerea Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo.

Ani buni, șeful serviciului a fost numit cu delegație de președintele CJ, amânându-se la calendele grecești organizarea unui concurs pentru ocuparea postului respectiv. Ori,  indiferent cine e persoana, interimatul, provizoratul nu pot fi de bun augur pentru un astfel de serviciu!

Când în sfârșit se anunță organizarea unui concurs pentru ocuparea postului respectiv, sare în ochi strădania de a elimina orice concurență pentru ”catindatul” ales: condiții aberante, restrictive, strecurate astfel încât să nu permită decât înscrierea celor ”agreați”. Care, probabil, vor face doar figurație, pentru a asigura ”succesurili” celui pe care îl doresc barosanii din CJD!
O astfel de condiție restrictivă, menită să excludă pe unii dintre cei mai puternici pretendenți la ocuparea postului, este legată de tipul studiilor necesare.

Așa se face că un Bulă de la CJD, care se ocupă de documentația pentru concursul respectiv, impune ca normă eliminatorie pentru potențialii candidați, să fie absolvenți de facultăți cu profil sportiv, științe juridice, economice, inginerie sau administrație publică!

După mintea creață a celui care a născocit așa o aberație (ILEGALĂ!) – un  abuz PENAL, dacă stăm bine să analizăm – un inginer, un economist, un funcționar de primărie sau un jurist sunt mai potriviți să conducă un serviciu Salvamont decât un profesor de geografie, un absolvent de managementul turismului sau chiar decât un absolvent de academie militară… ori un medic cu specializare medicină de urgență!

Mârlănia sare în ochi oricât de nepriceput în ale administrației ai fi! Cu atât mai mult cu cât, de luni bune, circulă prin CJ un zvon cum că postul respectiv ar fi fost ”promis”, ca și cum cineva ar fi trecut pe persoană fizică Consiliul(!) Județean și împarte funcții după bunul plac!

Solicităm de urgență intervenția președintelui CJD pentru clarificarea situației și stoparea ilegalităților, înainte de a fi prea târziu!

Cerem de urgență PSD Dâmbovița ca, prin consilierii județeni aparținând partidului – și care constituie majoritatea în CJ – să asigure funcționarea pe criterii profesionale și morale ireproșabile a Serviciului Salvamont, fiind în joc viețile turiștilor care străbat zona montană a județului Dâmbovița.

Având în vedere situația scandaloasă creată, vom urmări cu mare atenție acest caz și vom reveni cu detalii despre cei implicați/vizați în acest scandal.

Banner
Go to Top