fbpx

Platformă de știri și opinii

Crucea Roșie: reuniunea de bilanț a Comitetului Filialei Județene

in Social by
Banner

Joi, 12 martie 2020, Centrul Internațional de Conferințe al Universității “Valahia” a găzduit  reuniunea de bilanț a Comitetului Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița.

La ședinţa de comitet a filialei dâmboviţene de Cruce Roşie au fost prezenţi 32 de membri ai Comitetului Judeţean din cei 39, 43 de invitaţi şi şapte  voluntari.

La întâlnire au mai participat: ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, Aurelian Popa, prefectul județului, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie – viceprimar, Laura Gorghiu, rectorul Universității “Valahia”, parlamentari, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședintele Luciana Cristea și secretarul general al județului, Ivan Vasile Ivanoff, şefi de arme şi şefi de deconcentrate.

Președintele Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, pr.Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial  al Arhiepiscopiei  Târgoviştei, a prezentat activitățile desfășurate de Comitetul Județean al Filialei Dâmbovița în cursul anilor 2018- 2019, de voluntarii acesteia sprijiniți de factori locali, județeni și centrali.

Toate acțiunile pe care le-au desfășurat voluntarii de Cruce Roșie  de-a lungul timpului, misiunile asumate, având ca rost unic binele cetățeanului, au fost încununate de succes, sunt exemple de implicare, reușită și devotament.

Bilanțul Comitetului Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița arată clar că a aici s-a muncit mult, constant și cu rezultate în folosul comunităţilor aflate în dificultate.

Au transmis un gând  de  apreciere şi recunoştinţă:  ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, Aurelian Popa, prefectul județului, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și secretarul general al județului, Ivan Vasile Ivanoff.

Cu toții au adus mulțumiri reprezentanților Crucii Roșii Dâmbovița pentru eforturile pe care le fac atunci când dâmbovițenii se află în situații dificile .

“Vreau să asigur filiala județeană de Cruce Roșie Dâmbovița de tot sprijinul meu și al Consiliului Județean Dâmbovița și de acum înainte. De fiecare dată, atunci când a fost nevoie și am putut, am sprijinit campaniile, acțiunile și inițiativele demarate de Crucea Roșie pentru a fi alături de toți cei care se află în situații grele și vom continua să o facem și de acum înainte, fără a sta pe gânduri.

Nu în ultimul rând, vreau să felicit și să mulțumesc întregii echipe a Crucii Roșii Dâmbovița pentru toată munca depusă, care nu este deloc una ușoară, dar care este atât de necesară pentru binele societății românești.

Încă o dată, felicitări pentru tot ceea ce faceți și mult succes în tot ceea ce veți întreprinde de acum înainte! ”, a declarat Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Prezent la eveniment, și Daniel Cristian Stan, primarul muicipiului Târgoviște, a ținut să sublinieze importanța acțiunilor Crucii Roșii Dâmbovița: “Responsabilitatea, solidaritatea umană, compasiunea, empatia reprezintă constante ale activității Societații Nationale de Cruce Roșie, Filiala Dâmbovița, mai actuale ca niciodată astăzi, în condițiile în care omenirea se confruntă cu una dintre cele mai mari provocări medicale ale secolului!”.

“Crucea Roșie Dâmbovița reprezintă o filială de elită, o organizație alcătuită din oameni dedicați, din profesioniști și luptători pe frontul sprijinirii omului, al comunităților aflate în situații limită.
Toate acțiunile pe care le-au desfășurat voluntarii de Cruce Roșie de-a lungul timpului, misiunile asumate, având ca rost unic binele cetățeanului, au fost încununate de succes, sunt exemple de implicare, reușită și devotament. Bilanțul Filialei Dâmbovița a Crucii Roșii arată clar că a aici s-a muncit mult, constant și cu rezultate. Ca dâmbovițean, ca deputat în Parlamentul României, voi fi mereu alături de această instituție etalon, de voluntarii care și-au oferit o parte importantă a existenței lor binelui comun, ajutorării semenilor ajunși la necaz. Felicitări, Crucea Roșie Dâmbovița!” – este gândul deputatului PSD Corneliu Ștefan pentru filiala dâmbovițeană a Crucii Roșii.

Au fost prezentate: raportul asupra activității Comitetului Societății Naționale de Cruce Roșie din România – Filiala Dâmboviţa, pe ultimii 2 ani (2018 – 2019), raportul Comitetului Județean de Cruce Roșie D-ța privind execuția bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 şi solicitarea descărcării de gestiune, bugetul de venituri și cheltuieli al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița pe anul 2019, raportul Comisiei de control financiar al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița pe anul 2019, prezentarea strategiei filialei de Cruce Roșie Dâmboviţa pe anul 2020, măsuri organizatorice, după care au avut loc dezbateri.

La final, Raul Pavelescu, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, a prezentat  Strategia filialei de Cruce Roșie Dâmboviţa pe anul 2020.

Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa doreşte îmbunătăţirea capacitatăţii de interventie la dezastre prin dezvoltarea unor metode standardizate de pregătire a voluntarilor organizaţi în detaşamentele de intervenţie în situaţii de urgenţă (DISU) pe domenii specifice, dotarea acestora cu echipamente performante şi eficiente şi optimizarea logisticii.

De asemenea, Filiala dispune de o structură organizatorică la nivelul întregului teritoriu al judeţului, de voluntari pregătiți din punct de vedere profesional şi organizaţional să intervină oportun şi operativ în cazuri de dezastre.

Se  va evalua  stocul de produse prevăzute pentru situaţii de urgenţă astfel încât să fie inventariat, completat pentru a satisface necesarul. Va fi continuat şi programul Banca de Alimente, programele pentru sănătate şi vor fi acordate ajutoare pentru persoanele aflate în nevoi speciale.

În plus, Crucea Roşie Dâmboviţa continuă atragerea de noi voluntari pentru a putea ajuta cât mai mulţi oameni.

Banner

Ultimele stiri din Social

Go to Top