fbpx

Platformă de știri și opinii

”Târgurile de Mărțișor”, de la Târgoviște, verificate de polițiști. Sancțiuni importante pentru comercianți

in Actualitate by
Banner

O amplă acțiune de control a avut loc vineri, 28 februarie, la Târgoviște, în târgurile specifice perioadei. Au fost verificați comercianții de flori și mărțișoare. Polițiștii au dat amenzi contravenționale de zeci de mii de lei, dar au confiscat și mărțișoare, bijuterii din aur sau flori, care erau comercializate fără respectarea legii.

Acțiunea a avut loc , la Târgoviște, în intervalul orar 12.00-16.00, iar la aceasta au participat polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Acțiunea a vizat controlul legalității actelor de comerț cu articole artizanale specifice perioadei, mărțișoare, flori și bijuterii.

În cadrul acțiunii au fost verificați 39 de agenți economici, iar pentru neregulile descoperite au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la suma totală de 25.000 de lei.

Din totalul amenzilor 12 au fost la legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

De asemenea au fost confiscate, în cadrul acțiunii, 88 de grame de bijuterii din aur, în valoare de 15.840 de leiflori și mărțișoare, în cuantum de 3070 de lei și 305 lei în numerar.

Pe numele unui bărbat, reprezentant al unei societăți comerciale, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii unor fapte de evaziune fiscală, întrucât, cu ocazia controlului, au fost descoperite evidențe contabile duble privind activitatea societății, respectv comercializarea de bijuterii din aur. Prejudiciul urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top